Атанасов: Зад Върбакови стои плеада близки на Борисов от времето на охранителния му бизнес

„Тези, които стоят зад Върбакови, са една плеада близки приятели на Борисов от времето на охранителния му бизнес“, каза лидерът на ДСБ в ефира в бТВ

[ad id=“225664″]

„В някакъв смисъл бих казал, че президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов трябва да почерпят Валери Симеонов за реакцията му на думите на руския патриарх Кирил“, коментира още ген. Атанасов. „С поведението си Симеонов на практика ги остави в сянка и те се свиха като мишки, вместо да защитят суверенитета и честа на българската държава, защото това на нищо не прилича“, каза лидерът на ДСБ.

„Защо не излезе президентът, както обикновено обича остро да задава разни въпроси, да излезе и да каже какво мисли той по отношение на поведението на този човек. А Борисов от другата страна на другия ден или на същия ден ли беше, се обади на Путин да говори за „Белене“. Просто е срамно това поведение“, каза гостът.

[ad id=“236993″]

Той посочи, че поведението на Кирил е част от предизборната кампания на Владимир Путин, която се провежда и на българска територия.

„По един и същи начин се правят кампаниите на Путин винаги. А патриархът участва, защото там църквата е част от службите, а и Путин, и Кирил са били колеги в КГБ, те трябва да си помагат – и това го казвам съвсем сериозно. Това е причината за това мероприятие, което беше разиграно тук в класически стил на съветските служби от едно време. Но защо се прави? Защото трябва населението в Русия да бъде надъхвано в мощта на Русия“, подчерта Атанасов.

[ad id=“236999“]

Според него и Обединените патриоти, и управляващата коалиция не са преставали „да се клатят“. „Очевидно властта не се справя с положението в страната. Определени битови или други случки много бързо разпалват обществените настроения. В обществото има напрежение, защото години наред службите, МВР показват абсолютна неспособност да се противопоставят на случващото се, при условие, че държавата се управлява от хора, на които им сложихме определение, че са най-успешните в полицията“, каза гостът.

Той коментира и сделката за активите на ЧЕЗ у нас. „Много е грубо това, което се случи с ЧЕЗ, но в същия момент то е резултат на недопустима тактическа грешка на самия премиер Борисов. Отвсякъде изскачат факти, които показват, че купувачът е свързан с него“, каза Атанасов.

[ad id=“237001″]

„Важен извод в цялата история е, че в алчността на една група хора да придобиват най-различни хапки от българската икономика, в един момент ще продадат шалтера на електричеството на София на някого, когото не можем да контролираме. Тези, които стоят зад Върбакови, са една плеада близки приятели на Борисов от времето на охранителния му бизнес“, смята Атанасов.

„Аферата е много грозна и основната й цел е придобиване на предприятие, което ежемесечно дава възможност за придобиване на големи суми кеш – над 100 млн. лв.“, посочи гостът.

Според него държавата няма място в сделката. Тя би трябвало изпреварващо да я контролира и ако има опасност за националната сигурност, да се намеси да не допусне сделката.

[ad id=“238430″]

Атанасов прогнозира, че съвсем скоро ще има концентрация на десни сили с цел създаване на политическа алтернатива.


image0 (9K)