„Ате Пласт“ с нова инициатива „Засади за БЪДЕЩЕ! Дай пример!“

На 14 ноември Ате Пласт, в партньорство с ПроКредит Банк, Разсадник за декоративни растения „Интродукция – Георгиев и С-ие“, с подкрепата на Община Стара Загора, засадиха над 300 широколистни дръвчета в района Борова гора, под Католическата църква до кв. Лозенец. Инициативата е част от от CSR програмата на компанията и е в подкрепа на каузата на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров Стара Загора да е най-зеленият град в България.

„Като отговорна компания, ние работим в насока развитие и опазването на околната среда не само чрез своите зелени продуктови решения за бинеса, но и чрез нашите устойчиви каузи, в които се включват и служителите ни. Стартирахме засаждане на мини гора – гората на „Ате Пласт“ и целта ни е това да стане традиция и ПРИМЕР и за другите фирми в града – една устойчива инициатива, която може да окаже огромно положително въздействие. Само засаждането на млади дървета може да обърне климатичните промени, които са вече факт.“ сподели Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД.

Кампанията е под наслов „Засади за БЪДЕЩЕ! Дай пример!“ и е само началото на поредица от действия – засаждане на още дръвчета и периодична грижа за тях, за да могат наистина да оцелеят. Тя е и продължение на инициативите на Ате Пласт от пролетта и есента „Да започнем на чисто“ /когато служителите на компанията почистиха територии около своите производствени бази/ и „ДОБРОТО за пример!“ /кампанията за събиране на пластмасови капачки/. Ате Пласт е официален събирателен пункт за пластмасови капачки в Стара Загора на „Капачки за бъдеще“ и само преди месец им предаде 77 кг. под формата на капачки.

Като отговорна съвремена компания, следваща своята политика за опазване на околната среда, Ате Пласт ООД инвестира непрекъснато в нови по-икономични технологични линии, които им позволяват да бъдат по-гъвкави благодарение на тяхната енергийна ефективност и производствени възможности. В своето продуктово портфолио фирмата предлага 4 варианта на изделия, които ще намалят замърсяването на околната среда и ще изпълнят новите изисквания на потребителите за по-устойчиво развитие.

 


image0 (9K)