Световни новини

Афганистанец беше осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Афганистанец беше осъден от германски съд на осем години и половина затвор за убийството на бившата си приятелка, съобщават световните агенции.

Убийството на 15-годишното германско момиче, което беше извършено в аптека в град Кандел през декември 2017 година, потресе Германия.

[ad id=“225664″]

За убийството на Мия Валентин беше подведен под отговорност афганистанецът Абдул Мобин Даводзай. Той твърдеше, че е бил на 15 години при извършването на престъплението, но според направена по време на съдебния процес оценка на възрастта му, той е бил поне на 17 години тогава.

Жертвата е прекратила връзката си с мигранта няколко седмици преди убийството. 12 дни преди да бъде намушкана с нож, тя подала жалба срещу него, включително за обида и заплаха. Според прокуратурата той е действал от ревност и желание за отмъщение.

[ad id=“263680″]

Присъдата идва на фона на друго убийство, което предизвика бурни протести в германския град Кемниц. Там 35-годишен германец беше намушкан до смърт. За убийството му са задържани двама мигранти – от Ирак и от Сирия.

Пламен Пенчев

Recent Posts

Слънцето се показва на Великден, градусите ще стигнат 23

Само на отделни места ще има краткотрайни валежи...

40 минути ago

Откриха двама издирвани младежи от Русе

Двамата отишли при дядото на единия и объркали пътя...

един час ago

Три коли се ударха край Омуртаг, има ранен

Тежката катастрофа е станала на пътя Велико Търново - Варна...

2 часа ago

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

2 часа ago
image0 (9K)