А Йончева и Радан все пак, а да не ги хулим

Елена ДЮЛГЕРОВА

Не исках да се намесвам в тази дискусия ли, махленска свада ли. Но не мога да се сдържа вече.

Елена Йончева „предателката“, Радан Кънев – и той. Кой кого предава, не е ясно. Защото тези, които пишат за „предателството“ на Елена (радановите хора не ги следя), имат единствен аргумент: Ако не била Нинова, Елена нищо нямала да бъде, каква неблагодарница е тая Йончева. Даже БСП Хасковско свали доверието си от нея, съобщено от пресцентъра на БСП на „Позитано“. Познайте кой е разпоредил това.
Елена, „предателката“. И още разни неща. Впрочем, Елена Йончева обиколи света под обстрел. Не се отказа да бъде журналист и сега, когато разни Еви и Марийки дрънкат научени разни неща.
По същество. В случая с резалюцията, която бе гласувана от ЕП в полза на България, БСП и всички, които користно или не, радеят за родината ни, огромната роля е на Елена Йончева (която бе избрана за пълноправен член на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права (DFRMG) в Европейския парламент. Това е групата, която през месец август изслуша българските власти относно състоянието на върховенството на закона в България и предизвика поредица от дебати. В нея членуват само 14 евродепутати от целия Европейски парламент и до този момент нямаше българин сред тях.)
В предизборните битки и баталии Нинова използва Елена доста сполучливо, както само тя умее да манипулира с доброта, хъс и „лидерство“. Сега Елена ѝ е крива. Елена, предателката, неблагодарницата.
Обвиняваха Елена, че не била действащ евродепутат. Бих се радвала да видя и чуя действащ.
Мерзък сценарий. Защо го правят обаче. Нинова е редно да се вземе в ръце и да си пресее брашното. Да речем, че никога не е късно. Има добри попадения в екипа й, Крум Зарков й е попадението. Но и той ще види истината в един момент, защото е дете на майка си и баща и умен, и учил е.
За мое съжаление Сашо Симов заприлича на слугинята на една моя главна радакторка, която на въпрос защо я влачиш толкова години и ѝ плащаш заплата, голяма, тя ми каза : „Ами, харесва ми да ми носи кафе и да ме ласкае.“
Нещо такова.
Ама в партия, голяма, длъжна да вземе влестта, това е неприемливо.

image0 (9K)