Байдън поиска от Вучич да признае Косово

Американският президент Джо Байдън поздрави сръбския държавен глава Александър Вучич за националния празник на Сърбия 15 февруари и поиска от него да положи усилия за постигане на всеобхватно споразумение за нормализиране на отношенията с Косово, съобщават сръбските вестници.

„От името на американския народ изпращам сърдечни поздравления до Вас и съгражданите ви по повод националния празник на Сърбия 15 февруари.

САЩ „остават непоколебими“ в подкрепата за европейската интеграция на Сърбия, извършването на реформите и постигането на всеобхватно споразумение за нормализиране на отношенията с Косово, споразумение, „което е фокусирано върху взаимното признаване“ на двете страни.

„Силата на нашите отношения се основава на дълбоката история на връзките между нашите два народа, които воюваха като съюзници в двете световни войни.

Ценим и близкото си сутрудничество в борбата против пандемията от коронавирус, докато заедно се изправяме пред това глобално безепрецедентно предизвикателство“, пише в поздравителното писмо.

dir.bg

 


image0 (9K)