Бактериите са навсякъде! Как да се преборим с тях?

Бактериите са навсякъде – в дома, в офиса, в обществените заведения. Как да се преборим с тях? Почистването и дезинфекцията са ежедневна грижа и неотменно задължение.

[ad id=“225664″]

Това важи не само за нашето жилище, но и за обществените обекти като училища, детски градини, бизнес сгради, заведения за обществено хранене, болници, лекарски и зъболекарски кабинети.

Всички знаем какъв е ефектът от една епидемия. За бизнеса си е направо катастрофа – няма кой да работи! Но по-важен в случая е дискомфорта на огромен брой хора.

[ad id=“263680″]

Затова от особено значение е поддържането на образцова хигиена и отлична чистота. В това отношение за здравеопазването, лична хигиена, бита и индустрията са много полезни дезинфектанти, антисептици и детергенти. Тези леко стряскащи наименования всъщност са широкоприлагани в ежедневието препарати:

[ad id=“236993″]

Дезинфектантите са високоактивни съединения, действащи срещу всички микроорганизми в средата, в която са приложени. Те обаче увреждат и клетките на макроорганизма поради което се използват за обеззаразяване на външната среда – помещения, предмети, инструменти, дрехи, екскрети. В редица случаи един и същ препарат в ниски концентрации се използва като антисептик, а във високи – като дезинфектант.

[ad id=“236999″]

Антисептиците са предимно химически вещества, имащи директно бактериостатично и/или бактерицидно действие. Те са средство за обеззаразяване или за предпазване от инфекция, за унищожаване на микроорганизми по повърхността на тялото и вътре в организма.

[ad id=“237001″]

Детергентите са повърхностно активни вещества (ПАВ), които съдържат в молекулата си хидрофилна и хидрофобна група. Те се натрупват върху биомембраните и нарушат физиологичните им свойства. Най-често се използват синтетични ПАВ. Приложени в концентрация 1:20 000 – 1:1000, убиват много микроорганизми, особено Грам-положителните.

[ad id=“238430″]

Не е без значение и качеството на тези продукти. На кои производители бихме могли да се доверим?

Две от водещите фирми в България, особено що се отнася до качествени професионални детергенти за основно почистване, поддържане и дезинфекция са ПАЧИКО ООД и МАКСИ ПРО БЪЛГАРИЯ ЕООД.

[ad id=“218001″]

Всички биопродукти са одобрени и регистрирани от Министерство на Здравеопазването.

d-r_b_mutafchiev_vz_resized

Техните продукти ще ви достави „ВЕТА“ ЕООД

д-р Бисер Мутафчиев

търговски представител

тел. 0888 33 76 04
[email protected]


image0 (9K)