Крими новини

Банда от петима(тримата са непълнолетни) пребили жестоко баща и син, тероризирали де когото срещнат

Изключително опасна банда от петима души – трима, от които непълнолетни, е била арестувана при вчерашната операция на Специализираните сили от ОД на МВР-Бургас до ОУ „Васил Април”.

По непотвърдена информация в действията им е участвало вчера и 14-годишно момиче, съобщава Флагман.бг.

Две от момчетата са на 16 и 17 години, само двама са пълнолетни. Имената им са ясни, но поради забрана в новото българско законодателство да се упоменават подробности за самоличността на ненавършили пълнолетие, те не могат да бъдат разкрити.

Бруталната истина е, че петимата вчера са тероризирали хора в централната част на града и жк. „Лазур”. В момента на задържането им, около 19:30 часа вчера, в района на кръстовището между бул. „Сан Стефано” и „Демокрация”, е установено, че и петимата са употребили алкохол и наркотици.

В акцията по задържането им от спецсилите, подкрепление са дали и полицаи от Първо и Пето РУ.

Ето хронологията на вчерашния следобед на разхождащата се безнаказано по улиците на Бургас опасна група: Около 14 часа петимата са преминавали по улица в ЦГЧ и са чупели стъкла на коли наред. Единият е размахвал пистолет и поради тази причина свидетели на гледката не са посмели да се намесят.

До идването на полиция на мястото от петима е нямало и следа. В това време те са продължили да пият и да се дрогират. Преминали са на територията на жк. „Лазур”. Там, на ул. „Копривщица” са започнали да трошат с камъни прозорци на апартаменти, разположени по първите етажи. Баща и син, в дома на които е паднал камък, докато вечеряли на масата, заедно с цялото си семейство, са излезли на улицата, виждайки ги от далече и смятайки, че това са просто деца. Двамата не са допускали, че ще попаднат в лапите на осверипялата група. Нанесеният побой върху двамата мъже представлявал ужасяваща гледка. 69-годишният баща е бил ожесточено ритан в главата и обезобразен. Кръвопролитието е продължило достатъчно дълго пред погледите на десетки свидетели, но никой не е посмял да се намеси, тъй като единият от бандата е гърмял с пистолета. Той е стрелял в лицето на сина, с което му е нанесъл сериозно нараняване. След като оставили двете жертви безпомощни на улицата, петимата продължили абсолютно необезпокоявани и размахвайки пистолета през целия жк. „Лазур”, преминавайки през препълнени с майки и деца зони за отдих и пазара на комплекса. При задържането им се е установило, че единият от тях е криминално проявен и съвсем наскоро е бил арестуван от Пето РУ с цял чувал пистолети и автомати, пригодени за стрелба с газови патрони.

И към момента петимата са в ареста и предстои днес гледане на мерките им за неотклонение.

Blitz.bg

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Измамници се представиха за полицаи, взеха 30 хил. от жени

За подобно престъпление присъдата е до 6 г. затвор...

6 минути ago

Пет дни безплатно паркиране в синята зона на Пловдив

Великденската аванта се прекъсва само на 2 май...

17 минути ago

Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор", пише той...

19 минути ago

„Грийнпийс“: Опасен газов проект в Румъния застрашава Черно море

Във водите на Черно море ще бъдат изхвърлени над 5 млн. м3 отпадъчни води...

26 минути ago

Главчев: Служебното правителство няма да влиза в политически страсти

Кабинетът ще си върши работата спокойно и на високи обороти, увери той...

51 минути ago
image0 (9K)