Баскетболистите на Берое се завърнаха с победа от Плевен

Берое записа първа победа като гост в първенството на Националната баскетболна лига. В среща от 4-я кръг на шампионата „зелено-белите“ спечелиха с 81:75 срещу Спартак (Плевен). За старозагорци това бе трета победа в първенството и дебютна извън зала ДЗУ. При предишното си гостуване баскетболистите на Берое отстъпиха на Левски.

Двубоят в зала „Балканстрой“ също не започна добре за „зелено-белите“ след като домакините спечелиха първата част с 19:16. Още в средата на втората четвърт обаче старозагорци изравниха резултата и след успех с 23:18 се оттеглиха на почивката с 2 точки аванс – 39:37.

Играта кош за кош продължи и в началото на третата част. След това обаче домакините от Спартак успяха да вземат аванс от шест точки, които в началото на последната част дори бяха увеличени на 8.

Минути преди края на срещата Берое стопи аванса на плевенчани на една точка, преди да изравни и да поведе след успешно изпълнени два фаула от Аарън Джоунс. Домакините опитаха да задържат преднината си, но след ново изравняване Берое взе аванс от пет точки и стигна до крайния успех.

Най-резултатен за „зелено-белите“ отново бе Шейн Гибсън, който завърши мача с 22 точки. Още 17 добави Стипе Тесия. За Спартак (Плевен) с 24 точки се отчете Димитър Маринчешки.

В следващия кръг Берое почива, преди това обаче старозагорци ще пътуват до Тиват за мач №4 от група А на Балканската лига. Двубоят с местния Теодо е на 9 ноември.


image0 (9K)