Спорт

Баскетболистите на Берое гостуват на Лукойл Академик

Отборите на Берое и Лукойл Академик се изправят един срещу друг в най-интересния мач от седмия кръг на първенството в Националната баскетболна лига. Двубоят, който имаше вариант да бъде преместен за неделя, ще се играе днес от 18.00 часа в залата на спортния комплекс в Правец и ще бъде излъчен по БНТ HD.

Водещият спортен букмейкър „Спортингбет“ предлага атрактивни залози. Лукойл Академик  да победи коефициентът е 1,04, а Берое  да победи коефициентът е 7,00. Освен това водещият спортен букмейкър „Спортингбет“ предлага още 5 други опции за най-различни залози в мача.

„Ние ще търсим най-доброто си лице на стадион „Българска армия“. Верея е отбор, който във всеки един мач се опитва да играе футбол и да вдига нивото си. Искам да видя отново от моите футболисти добър колектив на терена и себераздаване. В София трябва да бъдем напълно концентрирани“, каза още Алекснадър Томаш.

Срещата за Берое със сигурност пропуска контузеният Юрай Сегарич. Под въпрос заради здравословни проблеми са Тенчо Тенчев и Стипе Тесия. Всички останали баскетболисти обаче са на разположение на треньорския щаб на „зелено-белите“.

При успех в Правец днес Берое ще стигне до втората си победа като гост в НБЛ този сезон. До този момент старозагорци имат два двубоя извън зала ДЗУ – в София срещу Левски 2014 и в Плевен срещу Спартак. „Зелено-белите“ отстъпиха на Левски и спечелиха трудно в зала „Балканстрой“. При победа тази вечер баскетболистите на Берое ще имат шанс да се изравнят с Лукойл на първото място във временното класиране.

Домакините от Правец записаха две загуби в последните си два мача във всички турнири. Шампионите паднаха от Спартак в Плевен в предишния кръг на първенството и отстъпиха при гостуването си в Словакия в турнира ФИБА Къп.

„Очакваме тежък мач и сериозна битка. Със сигурност те ще бъдат мобилизирани след като загубиха в предишния кръг и срещата днес се явява директен сблъсък за първото място“, заяви капитанът на Берое Мартин Раднев.

„Лукойл Академик е много добър отбор. Всъщност те са един от най-добрите състави в лигата. Ние обаче сме готови за този мач и за успех в него“, допълни Омари Гудул.

Стефан Стефанов

Recent Posts

Кафето с рекордно високи цени, проблеми за какаото

Българите масово консумират сорт арабика...

9 минути ago

Експерт: Голяма част от българите нямаме спестявания

Най-много некоректни длъжници има сред младите хора...

13 минути ago

Алиев към Радев: България е важен транзитен парньор

Разширяват се интересите в различни сфери...

38 минути ago

Номерата на бюлетините са ясни: ГЕРБ №22, ПП-ДБ №14

Вижте коя партия с кой номер ще бъде на вота...

57 минути ago

Да избягаш от бащината сянка. Енрике Иглесиас, на когото не му омръзва да пее

Когато започва да пее, се представя за друг, за да не използва известната си фамилия.…

58 минути ago
image0 (9K)