Баскетболистите на Берое отпаднаха за купата на България

В най-интересния и напечен сблъсък от програмата на четвъртфиналите на турнира за Купата на България Академик Бултекс 99 записа победа и като гост над Берое с 81:79. Така пловдивчани си осигуриха място на полуфиналите срещу Рилски спортист а Купата на България ще има нов притежател.

[ad id=“263680″]

Двубоят отново донесе много страсти, а късата пейка на домакините отново си каза думата. Старозагорци започнаха много добре мача, като вкараха 31 точки в първата част, не без помощта на точния мерник на Майк Ди Нуно. Той започна мача все едно иска да подобри постижението си от 11 точки в последния мач на Берое от НБЛ, но прегоря и в началото на последната четвърт бе дисквалифицира. Домакините пък традиционно изпаднаха в криза през втората част, като тя продължи и през третата. В двете четвърти беройци вкараха по-малко точки, отколкото в първата. Пловдивчани пък имаха явно превъзходство в борбата под кошовете, като записаха цели 18 овладени топки в нападение.

[ad id=“263680″]

 

Ди Нуно отново бе най-резултатен с 30 точки за Берое. Впечатляващ мач и 40 минути без смяна на терена записа Александър Янев, който приключи с 16 точки и 16 борби. Евгени Хаджирусев добави 14 точки.

Мартин Дурчев завърши с 20 точки за Академик Бултекс, 4 борби и 5 асистенции. 14 добави Айзия Уимпиг, а с 13 се отличиха Васил Бачев и Никола Маравич. Трима от играчите на гостите пък напуснаха преждевременно терена заради пет лични нарушения.

 


image0 (9K)