Баскетболистите на Берое с поредна победа в първенството

В двубой от 13-тия кръг на Националната баскетболна лига баскетболистите на Берое постигнаха седмата си поредна победа в шампионата, след като се наложиха с 93:75 над Академик в Правец.

Беройци започнаха шеметно срещата, като спечелиха първата част с 29:11. Това се дължеше на прекрасната игра в защита. През втората нашите поведоха с респектиращите 20 точки преднина, но след това домакините вдигнаха оборотите и свалиха рязко разликата на полувремето до 11 – 48:37. След почивката играчите на Берое отново започнаха да пазят качествено своя кош, като резултатността в нападение отново скочи до познатото ниво от началните епизоди на срещата. Това доведе до преднина от 16 точки преди заключителните минути на мача, които преминаха равностойно и в крайна сметка Берое се поздрави със заслужен успех.

Над всички в двубоя отново бе Конър Франкамп, който отбеляза 24 точки и направи 6 асистенции. Новото попълнение Тре Когинс също бе на високо ниво, вкарвайки 18 точки. Третият американец Джеймс Уайт отбеляза 14, а Ваклинов завърши с 10 точки. За домакините Цветомир Чернокожев вкара 20 точки.

В следващия кръг на 12 януари, събота, от 19 часа Берое приема Левски Лукойл в битка за първото място в Националната баскетболна лига.


image0 (9K)