Баскетболистките на Берое биха шведки за втори път

Баскетболистките на Берое продължават силното си представяне в Европа и тази вечер момичетата на Таня Гатева победиха при гостуването си шведския А3 Баскет Юмео със 77:72. Това е втора победа над този съперник.
Старозагорки диктуваха събитията на площадката от самото началото на двубоя и не позволиха на домакините поне веднъж да поведат в резултата до края на финалната сирена.

В последния кръг от груповата фаза Берое Стара Загора гостува на Боташспор, който днес отстъпи на фаворита Чукурова с 63:84. Старозагорският тим е с победа по-малко от предстоящия си опонент, а за да го измести от второто място трябва да спечели с над 47 точки разлика. При успех с какъвто и да е резултат обаче, отборът може да се надява и да попадне сред двата най-добри трети в групите, които също продължават към следващия етап.

Снежана Алексич бе най-резултатна за победителите с 23 точки, Теодора Динева добави 15. С дабъл-дабъл от 13 точки и 15 борби е Бриана Люис, а 12 точки вкара Саная Чонг.

За А3 Баскет Юмео Тифани Браун наниза 23 точки, Абигейл Асуро се отчете с 19 точки и 11 борби. Алиса Лорънс има 14 точки.


image0 (9K)