Баскетболистките на Берое победиха Плейоф (Сараево) в Адриатическата лига

Победната серия на българския представител в група А на Адриатическата лига по баскетбол за жени – Берое, продължава и след мачовете от 4-тия кръг на надпреварата. Старозагорки спечелиха гостуването си на Плейоф (Сараево) с 58:52 точки и запазиха 100%-овия си актив след изиграването на първите си три срещи.

Силният старт на Берое в мача им осигури преднина от 13:1 в 6-ата минута, но до края на първата част домакините се отърсиха от първоначалния стрес и намалиха изоставането си едва на три точки при 14:17. Във втората четвърт босненският тим дори обърна резултата, възползвайки се по най-добрия начин от колебливите изяви на „зелено-белите“, както в нападение, така и в отбрана. На почивката таблото показваше 29:28 за Плейоф, а в средата на третия период авансът им достигна до 7 точки при 38:31. Старозагорки постепенно затегнаха играта в защита и с няколко бързи контраатаки изравниха везните преди последната част. Тя премина изцяло под диктовката на българките, които намериха своя ритъм и със стабилна игра натрупаха преднина от 10 точки, която впоследствие се оказа достатъчна за крайния успех.
Моник Рийд за пореден път беше най-резултатна за Берое с 16 точки. Отлично се включи и Джаз Пъркинс, която реализира 13.
Анджела Делич от състава на домакините се отличи със 17 точки.
Идната сряда, 2 ноември, Берое приема сръбския Кралево в търсене на 4-та победа в Лигата.

image0 (9K)