Баскетболистките на „Берое“ спечелиха Купата на България

 

„Берое“ спечели финала в Купата на България срещу „Монтана“ при жените със 70:65, видя ЗАРАТА. Старозагорки триумфираха за трети пореден път в надпреварата. Баскетболистките на Таня Гатева взеха първи трофей през година, побеждавайки основния си опонент за трети път в рамките на месец.

„Берое“ доминираше през първата част на срещата. Старозагорки взеха аванс от 23:16 пред „Монтана“. Втората част премина при паритет между двата отбора, но въпреки това беройки добавиха точка към своя аванс – 20:19. Почивката дойде при преднина от 43:35 за възпитаничките на Таня Гатева. След паузата „Монтана“ промени представянето си в защита, което рефлектира на успешната стрелба на „Берое“. Старозагорки изпитваха трудности при отбелязването на точки, но за щастие и нападението на „Монтана“ не бе на добро ниво. След много битка третата част отиде в актива на монтанки с 14:17. В заключителните минути жените на „Берое“ показаха пределна мотивация и не допуснаха обрат. С 13:13 и последен гонг при 70:65 старозагорки триумфираха с Купата на България в столичната зала „Триадица“.

Ребека Тобин записа дабъл-дабъл за успеха на „Берое“. Тя се отчете с 22 точки и 14 борби. Виолина Кочева и Теодора Динева добавиха 12 и 11 точки за успеха.


image0 (9K)