Баскетболист от НБА и българската му съпруга загинаха в зверска катастрофа

 

Едно от разпознаваемите имена в последното десетилетие в НБА и съпругата му, чийто родители са българи, загинаха в катастрофа в Калифорния. Расуъл Бътлър, изиграл общо 13 сезона за Маями, Ню Орлиънс/Оклахома Сити, Лос Анджелис Клипърс, Чикаго, Торонто, Индиана, Вашингтон и Сан Антонио и жена му, чието пълно име е Лиа ЛаБел Владовски са намерили смъртта си снощи в близост до един от кварталите на Лос Анджелис – Студио Сити.

[ad id=“263680″]

Според информация на местната полиция 38-годишният ветеран е изгубил контрол над своя Рейндж Роувър, след което колата се е ударила в стена и се е превъртяла. Бътлър имаше средно по 7.5 точки и 2.4 борби в общо 809 мача от редовния сезон, като на шест пъти игра и в плейофите на Лигата.

[ad id=“263680″]

Съпругата му Лиа ЛаБел е родена в Канада, но родителите й са българските музиканти Трошан и Анастасия Владовски, които бягат от комунистическа България в края на 70-те години. Те са част от групите “Сребърните гривни” и “Тоника”. Чичо на Лиа е покойният Чочо Владовски от група “Тангра”. Самата тя е финалист в третия сезон на American Idol и също имаше успешна музикална кариера.

Източник – Спортал


image0 (9K)