Баскетболният Берое измъкна трудна победа във Варна

Берое се върна на победния път в НБЛ след три поредни поражения в шампионата. В изтеглен мач от 25 кръг старозагорци спечелиха трудно гостуването си във Варна на Черно море Тича с 80:76.

Двубоят бе много равностоен, като двата тима си размениха по една част с по-голямо преимущество и всичко се реши в края на мача, след като младоците Михаил Комбаков и Дамян Минков и американецът Брейди Роуз показаха здрави нерви от линията за наказателен удар и донесоха успеха на гостите в последните 13 секунди на мача. Интересното е, че двубоят премина през големи амплитуди, като най-голямата разлика в полза на домакините бе 13 точки, а тази – в полза на гостите – 18.

Кейжън Фийгън изигра най-добрия си мач до момента в шампионата и завърши с 28 точки и 8 асистенции за близо 38 минути на терена. С 13 точки се включи Сейдариан Райнс, а с 11 – Дамян Минков. Берое беше без контузените Николай Стоянов, Станислав Ваклинов и Джеймс Гавин.

За варненци Георги Боянов отново бе на ниво с 29 точки и 11 борби. С 18 се включи Александър Стойков, а с 10 плюс 14 борби – Терънс Томпсън.

След този двубой Берое остава в позиция за борба за четвъртото място с актив 10 успеха и 11 поражения, а „моряците“ се отдалечават от плейофите като остават с актив 2-19.

На 14 април Берое ще посрещне Ямбол, а на 15-ти Черно море Тича ще гостува на Черноморец.


image0 (9K)