Баскетболният Берое разясни ситуацията в клуба

 

Финансовите проблеми продължават да тормозят Берое Стара Загора. От клуба внесоха яснота относно финансовата ситуация, но въпреки това нямат намерение да се отказват от борбата за съществуване, научи ЗАРАТА. Припомняме, че баскетболистите на Бойко Миленков подадоха заявка за участие в НБЛ за новия сезон, а освен това водят разговори за продължаване в Балканската лига. Селекцията на старозагорци е почти готова, а в следващите дни ще има повече информация по темата.

Берое използва своите профили в социалните мрежи, за да поясни каква е ситуацията в отбора. Ето какво написаха от клуба:

„Цяло лято умишлено мълчахме. Мълчахме и понасяхме знайни и незнайни хора, всякакви аматьори или псевдо приятели, така наречени доброжелатели, да се упражняват фриволно над имената ни.

Мълчахме, защото решихме че е по-добре ние да отнесем негативните, а не хората които ни помагат във всякакви трудни моменти, наши приятели, спонсори или рекламодатели, или който и да е който отделя пари за клуба.

Ние ще го преглътнем!

Истината е, че в продължение на последните 4 години, амбициите на всички нас, включително вашите, се разминаваха с финансовата стабилност в клуба.Редуцирахме се 30% за сезон 20/21 след COVID пандемията и още нови 50% за миналия сезон 21/22 в търсене на нормалитет и стабилност. Уви и това не помогна и след февруари всичко се срина. По нещастно стечение на обстоятелствата, след пандемията е налице една безсмислена война, която има катастрофални икономически последици навсякъде по света.

Не на последно място, цяла Стара Загора спасява цар футбол, след внезапното прекратяване на държавното финансиране. Наясно сме с обективните обстоятелства и си знаем мястото! Ние търпеливо изчакаме реда се, който сме сигурни ще настъпи в подходящия момент.
В тази ситуация, това лято, пред нас стоеше тежък избор. Дали да отстояваме съграденото или да се предадем, да вдигнем ръце и в този момент да кажем бяхме до тук. Може би всеки един нормален човек, щеше да го направи!

…. Но да зачеркнем с лека ръка това че въпреки проблемите, от влизането ни в елита преди 10 години, спечелихме абсолютно всякакви комплекти медали от НБЛ без златните, спечелихме купа на България и всички призови класирания в турнира, купи, Балкански лиги, полуфинали и финали.

Да зачеркнем без да ни мигне окото 200 деца със 7 треньора създадена детска школа от нула, от която излизат старозагорци национални състезатели и професионални баскетболисти.

И понеже на малко хора им е ясно какво струва това, не само като пари, като усилия, лишения, работа, безсъние, здраве, кал и мръсотия….

НЕ БЛАГОДАРЯ!

Ние решихме да се борим докрай!

Ще участваме с 9 отбора подрастващи в първенствата.

Ще участваме в НБЛ и водим разговори за участие в БИБЛ.

В добавка, селекцията в клуба почти приключи и в близките дни ще ви запознаем с действащите лица.

Няма назад и само Берое !


image0 (9K)