Баскетболният Берое с второ поредно участие в Балканската лига

За втора поредна година мъжкият отбор на Берое ще бъде сред участниците в Балканската баскетболна лига. Ръководството на клуба вече подаде заявка и необходимите документи и очаква обявяването на пълния списък с отборите, които ще бъдат част от турнира. Вече е ясно, че в надпреварата се завръща отбора на Сутиеска, който пропусна миналогодишното издание на турнира заради участие в Адриатическата лига.

При първото си участие през миналия сезон Берое стигна до полуфиналите на надпреварата, където отстъпи на бъдещия шампион Сигал (Прищина). Затова амбицията на ръководството на „зелено-белите“ и на треньорския щаб е при това участие да бъде постигнат още по-добър резултат.

„Обмисляхме възможността Берое да участва в някой от другите европейски турнири. Краят на миналия сезон обаче ни показа, че все още не сме готови за това. Затова предпочетохме да участваме отново в Балканската лига, където да надграждаме и да се утвърждаваме. Очакваме, че тази година турнирът ще бъде още по-силен от миналата година“, коментираха от ръководството на Берое.

„Ръководството на Балканската лига е изключително щастливо от решението на Берое да продължи участието си в турнира. Използвайки натрупания от миналия сезон опит, тимът ще има възможност да надгражда, а това означава, че целта, с която е създаден турнира – да предоставя възможности на младите и амбициозни клубове да развиват своите играчи е изпълнена“, коментираха от ръководството на Лигата пред официалния сайт.


image0 (9K)