Баща на болен син се поля с бензин, но ченгетата му попречиха да се запали

Баща на болен син се опита да се самозапали пред огнеборци и ченгета, които пристигнали в дома му, след  получен сигнал, че къщата му гори.

[ad id=“225664″]

58-годишният Добромир Горетов се полял с бензин, но едно от ченгетата му попречило да си драсне клечката и го спасило. Драмата се разиграла към 17 часа в петък в мизийското село Софрониево. Според кметицата Демира Димитрова до огнения екшън се стигнало след като социалните спрели пенсията и помощите, които получавал Добромир за сина си, разказва Монитор.

До преди месец 30-годишният Христомир живеел при баща си в Софрониено. Младежът е със забавено умствено развитие, но вместо да се грижи за него, бащата го тормозел и изпивал парите, които получава. Това накарало бившата съпруга на Добромир, когото всички в селото наричат Мирчо, да предприеме действия за извеждане на сина й от дома на безхаберния родител. Жената подала и сигнал в прокуратурата и полицията, че върху сина й е употребявано физическо насилие.

[ad id=“263680″]

Вероятно с тази жалба Мирчо отишъл при кметицата в петък сутринта. По думите на Димитрова, той бил пиян и заплашил, че ще се самозапали, заради документа, който носел. Но отказал да го покаже, а кметицата се опитала да го успокои. Мъжът уж се кротнал и се прибрал. Но в късния следобед подпалил дома си. След като съседите му се обадили на горещия телефон 112, че къщата му гори, на мястото пристигнали екипи на пожарната, полицията и спешната помощ.

Пияният Мирчо седял отвън и гледал как дома му се изпепелява. След като огнеборците загасили пламъците, униформените му казали, че ще трябва да го заведат в управлението за разпит. Тогава мъжът казал, че ще влезе вътре да си вземе личната карта, ако е оцеляла, но имал нещо друго предвид. Той грабнал шише с бензин и се полял с него. Наложило се едно от ченгетата да реагира мълниеносно и да му попречи да се самозапали.

[ad id=“236993″]

След екшъна кметицата Демира Димитрова е сезирала прокуратурата за опасното поведения на Милчо. Може би ще се наложи той да бъде настанен в специализирано заведение, но това ще стане, ако съдът реши.


image0 (9K)