Бездомно куче ухапа мъж в Стара Загора

Мъж е бил ухапан от бездомно куче в района на ул. „Димчо Стаев“ №27 в Стара Загора. Реагирано е съвместно с екип на ОД на МВР, но животното не е било открито.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 26 до 28 януари са отчетени близо 70 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 15.

Граждани са подали множество сигнали за сеч на дървета през изминалите дни. Екипите на Община Стара Загора са отреагирали съвместно със служители на ОД на МВР. Има съставени няколко Акта за установяване на административно нарушение. Информация е постъпила и за младежи, чупещи дървета и замърсяващи с камъни междублоково пространство около бл. №77 в кв. „Три чучура – север“. Екип на „Контрол обществен ред“ на Община Стара Загора са направили проверка, но извършители не са открити. На адрес е имало и служители на полицията.

[ad id=“263680″]

Сигнализирано е още за шум от строителна площадка и за силна музика в центъра на кв. „Лозенец“, както и от две заведения в града. Гражданин е подал информация и за системно изхвърляне на болнични отпадъци в контейнер за смет до адрес ул. „Димитър Наумов“ №86. Служители на Звено „Контрол екология и чистота“ са съставили протокол с предписание на управителя на АГ комплекса.

В съботния ден са подадени над 5 сигнала за теч на вода и заледяване на пътното платно в района на кръговото кръстовище на улиците „Славянски“, „Христо Ботев“ и „Димчо Стаев“. Причината е била ВиК авария, която е била остранена по-късно.

[ad id=“225664″]

На безплатния телефон за сигнали на Община Стара Загора е съобщено за надвиснал клон над кабелите за улично осветление в района на VI Основно училище „Св. Никола“. Сигналът е бил насочен към екипи на „Контрол и обществен ред“, на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и към аварийната група на „Автобусни и тролейбусни превози“. Клонът е бил отстранен.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)