Здраве

Безплатни консултации за деца с ортопедични проблеми с топ специалист от чужбина

Безплатни консултации за деца с ортопедични проблеми с топ специалист от чужбина

На 5 и 6 април д-р Дженгиз Чабукоглу, водещ специалист по ортопедия и травматология от Университетска болница OKAN в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София. Д-р Чабукоглу е дългогодишен специалист в лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат, известен с успехите си при лечение на педиатрични пациенти. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
Д-р Дженгиз Чабукоглу постига впечатляващи резултати при лечение на малки пациенти с вродени деформации на горни и долни крайници, включително и тежки случаи, при които консервативните методи често се оказват безсилни. Еквиноварус е сред най-често срещаните от тях – представлява изкривяване на стъпалото и костната структура, затова се нарича още „криво стъпало“. Среща се средно при 1 на 1000 новородени, а причините за възникване на това състояние засега не са изяснени.
Специалистът работи успешно и в случаи на тибиална хемимелия когато тибиалната кост е скъсена или напълно липсва, артрогрипоза мултиплекс,ставни контрактури, дисплазия на тазобедрената става, поставяне на ортопедични протези и импланти.
Лечението на спастичност при деца с церебрална парализа е една от сферите, в които д-р Дженгиз Чабукоглу постига успешни резултати. С церебрална парализа се раждат средно 2 до 3% от всички новородени и до 15% от преждевременно родените бебета. Малките пациенти с тази диагноза имат много проблеми, сред които нарушения в двигателното развитие, проблеми с речта, сковаване на крайниците, което възпрепятства нормалните движения и става пречка в ежедневния живот. Без лечение контрактурите и деформациите се задълбочават. За съжаление, метод за окончателно излекуване на това състояние засега не е известен, но при голяма част от пациентите е възможно значително подобрение с помощта на хирургична намеса за подобряване функцията на крайниците и последваща физиотерапия. Хирургична намеса обикновено се извършва при пациенти с ДЦП над 5-годишна възраст, а целта е подобряване на състоянието им до степен да могат да посрещат основните си нужди. За постигането на успешен резултат, такова лечение се предоставя от клиники, които разполагат с опитен екип от педиатри, детски невролози, детски ортопеди и специалисти по физикална терапия. Резултатът е в зависимост от състоянието на всеки конкретен пациент
За безплатна консултация с д-р Дженгиз Чабукоглу в София на 5 и 6 април е необходимо предварително записване на тел.0879 977 401 или 0879 977 402

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Share
Published by
Живка Кехайова

Recent Posts

Кои качества силният пол намира за атрактивни?

Зрялата жена не е дребнава и не прави драми...

3 часа ago

Зодиите, които сдържат сълзите си

Не искат да изглеждат слаби...

5 часа ago

Румен Христов ще води листата на ГЕРБ – СДС в Монтана

Велизар Енчев води листата на "БСП за България" там...

5 часа ago

МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания

При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси...

6 часа ago

В с. Балканци замесват козунаците по рецепти от майки и баби

Традиционно е козуначеното руло с богата плънка...

7 часа ago
image0 (9K)