Безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора този уикенд

Безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора ще има този уикенд, научи ЗАРАТА

В първия уикенд на юни (4 и 5 юни) от 10:00 часа ще се проведат безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора под надслов „Имало едно време по правите улици“. Началните спирки на завладяващите пътешествия е Туристически информационен център.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще ни върне назад във времето и ще ни разкаже за някои от най-интересните места в града. Посетителите ще имат възможност да разберат малко повече за търговията през 20- те и 30-те години на миналия век. Някои от най-смелите участници ще се впуснат във вълнуващо предизвикателство, в което най-важно ще се окаже умението да се пазарят.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 5 юни – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора  под надслов „Стара Загора –  неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей – Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.

Желаещите да се запишат като последват линка към формата за записване: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5UdM-MsP78A1z8JPR-0RlgkzpltLp8rVMwvmaZn5PSs1HMg/viewform ; позвънят на телефон: 042/ 62 70 98 или отидат на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27).

 


image0 (9K)