Безценни съвети за красотата ни – I част

Винаги искаме да изглеждате красиви и добре поддържани. Но понякога изглежда, че с някои проблеми не можем да се справим сами. Няколко рецепти, които не само ще ни помогнат да станем по-красиви, но и ще ни спестят време и пари.
1. За красива коса


Ако имате мазна коса, морската сол може да помогне. Просто добавете 2-3 с.л. в любимия ви шампоан и корените ще останат чисти по-дълго.
2. За гъсти мигли и вежди


Не изхвърляйте стария си контейнер със спирала. Измийте го и смесете рициново масло, витамин Е и сок от алое. Удобно е да нанесете сместа върху миглите и веждите с четката от спирала. Правете това всяка вечер преди лягане в продължение на един месец.
3. От сенки под очите


Ако обичате ароматно кафе, не изхвърляйте утайката след приготвяне. Ще ви помогне да освежите външния си вид. Смесете го в равни части с кокосово масло и нанесете върху кожата под очите за 15 минути. Използвайте тази маска около 3-4 пъти седмично.
4. За еластично тяло


Можете да направите и антицелулитно обвиване у дома. Например смесете 2 с.л. л. настърган джинджифил, 5 с.л. л. козметична глина и 10 с.л. л. топла вода. Нанесете сместа върху проблемните зони на тялото (корем, страни, бедра, ръце), увийте със стреч фолио. Оставете всичко за 1 час, след което отстранете филма и вземете топъл душ. Използвайте тези обвивки веднъж седмично.
5. За гладки крака


Захарният сироп се счита за един от най-добрите видове депилация. Той е по-малко болезнен, не дразни, не оставя врастнали и бодливи косми. За да направите сиропа, смесете 1/4 чаша лимонов сок, 2 чаши захар и 1/4 чаша вода. Загрейте на слаб огън, докато сместа стане златиста. Охладете и нанесете върху краката срещу растежа на космите. След това бързо отстранете сместа.
6. За красиви и здрави нокти


Смес от равни части кокосово масло и мед с няколко капки масло от лавандула действа добре за укрепване на ноктите. И за да бъде по-удобно да използвате такава смес, изсипете го в стара бутилка от лак.
7. Без черни точки по лицето


Ако ви е „писнало“ от черни точки по носа или брадичката, направете проста маска. Смесете 1 ч.л. топла вода, 1 с.л. л. брашно и 1 ч.ч. пчелен мед. Нанесете маската върху памучен тампон или платнена лента. Нанесете върху проблемната зона на кожата. Отстранете след 10-15 минути.

Превод: Зарата


image0 (9K)