Безценни съвети за красотата ни – II част

1. За красиви подмишници


Можете да изсветлите кожата на подмишниците си с компреси от сурови настъргани картофи. Трябва да ги държите за половин час.
2. От слънчево изгаряне


Разтвор на сода бикарбонат ще ви помогне да успокоите кожата и да се отървете от зачервяването след слънчево изгаряне. Нанесете хладен компрес върху болезненото място за 10-15 минути.
3. За гладки пети


За да поддържате петите си винаги гладки, правете вани: за 2 чаши топла вода вземете 1/2 чаша сода за хляб и 1 чаша оцет. Потопете краката си в разтвора за 15-20 минути. След това избършете с кърпа и намажете с подхранващ крем.
4. За чиста кожа на лицето


Известната черна маска за почистване на порите на лицето може да се направи и самостоятелно. Просто смесете 2 с.л. л. натрошен активен въглен и 1,5 с.л. л. желатин, разтворен в топла вода. Загрейте сместа в микровълновата, за да получите хомогенна желеобразна маса. Нанесете върху лицето за 30 минути, след което отстранете маската.
5. За по-бяла усмивка


Ягодите ще ви помогнат за нежно избелване на зъбите. 1 ч.л пасирани горски плодове, смесете с 1 ч.л. сода за хляб. Използвайте тази маса вместо паста за зъби около 2 пъти месечно.
6. За свежо лице през целия ден


За да предотвратите кожата ви да изглежда уморена и скучна дори в края на деня, използвайте освежаващ спрей за лице. Може да се приготви чрез смесване на гел от алое вера (може да го купите от аптеката или да го направите сами) с пречистена вода в съотношение 1:3. Изсипете сместа в бутилка със спрей и я носете в чантата си през цялото време.
7. За приятен аромат


За да запазите косата си ухаеща през целия ден, напръскайте парфюма върху гребена и го прокарайте през косата си няколко пъти.
8. Укрепване на гърдите


Ако искате да поддържате формата на гърдите си, нанасяйте вазелин всяка вечер преди лягане. След две седмици ще забележите, че кожата е станала по-еластична и хидратирана.

Превод: Зарата


image0 (9K)