Безценно! Прекарал си COVID? Посади дръвче – подаряват ти го мечтатели, които променят всичко с любов и работа

Доброволческата организация Зеленият Отбор на България предоставя безплатни фиданки на желаещите да засадят дръвче. Тяхната идея е представена от Калин Христов с пост във фейсбук по следния начин:

„Вчера засадих 2 ореха и си помислих да ви споделя нещо важно. Не е ли добра идея всеки, който е оцелял от Ковид драматизацията, да засади 1-2 дървета по този случай. Така ще отбележи подобаващо своята победа и нов живот ❤
А ако някой е загубил битката с живота, в негова чест отново да се засади дърво. Това може да го направи само човек, който истински го обича и цени.
Ако не си намерите фиданки, тук сме отгледали няколко хиляди едногодишни дъбчета и кестени. Раздаваме ги всяка година, защото това е единственият начин да помогнем на клетата ни майка Земя ❤ и вместо да псуваме, че от нас нищо не зависи, без една стотинка до сега, сме засадили 110 000 фиданки.

В зона Магазин, може да си поръчате безплатно, колкото желаете фиданки ТУК.“

Кои са членове на Зеления Отбор на България и каква е тяхната МИСИЯ

Зеленият Отбор е група от мечтатели и вярващи ентусиасти, които 11 години променят всичко около себе си с любов и много работа, но винаги без намесата на финикийски знаци, само със сърца.

Семената огледани от доброволческа формация Зеленият Отбор на България и всички приобщени доброволчески градини в страната са събирани с години от различни места и съобразени с екологичните и природни изисквания за съответните растителни видове.

Целта е да създадем Независима Банка за Семена, която да съхранява така наречените прави или директни сортове семена, които възпроизвеждат родителските характеристики на растението.

Те идват от древността и случайно или умишлено се подменят с ГМО или хибридни варианти, които са със запазени патенти и оставят бъдещите поколения на колене пред определени корпорации, изкупуващи патент след патент. Ние нито ще се борим с тях нито ни интересуват техните семена.

Искаме да запазим достойно и адекватно разнообразие от сортове, които сме на прага да изгубим. Всички отгледани от нас семена не са виждали химикали. Основната растителна защита са природни методи, хомеопатия и световните методи за биологично или натуралистично отглеждане на плодове и зеленчуци.


image0 (9K)