България

Бенчо Бенчев вече е обвиняем, че е помогнал на Очите да се укрие

Зам.-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев вече е обвиняем.  Прокуратурата повдигна обвинение срещу него за това, че е помогнал на издирвания Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, да се укрие.

[ad id=“225664″]

Днес, 8 август, в Бургас е извършено редовно призоваване от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас на Бенчо Бенчев за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за това, че в периода от 2 август 2018 г. до 5 август 2018 г. в град Истанбул, Република Турция, е спомогнато на лице, извършило престъпление, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294 ал.І от НК, обявиха в прессъобщение от Апелативна прокуратура – Бургас, предаде Канал 3.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил затвор до 5 години.

[ad id=“263680″]

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при Районна прокуратура-Бургас.

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Откриха двама издирвани младежи от Русе

Двамата отишли при дядото на единия и объркали пътя...

24 минути ago

Три коли се ударха край Омуртаг, има ранен

Тежката катастрофа е станала на пътя Велико Търново - Варна...

26 минути ago

Кои са четирите фактора за дълъг живот?

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти...

един час ago

Жълт код за значителни валежи в осем области днес

Вижте къде ще вали най-много...

един час ago
image0 (9K)