Бенчо Бенчев: Оказах се в неподходящ момент в най-неподходящото място! 

Всяко зло е за добро и аз вярвам, че органите на МВР и Прокуратурата ще постъпят професионално, а не под натиск. Нямам от какво да треперя, защото съм правил само добрини, казва общинарят

Светлозария КИДЕРОВА

– Г-н Бенчев, Спецпрокуратурата публикува кадри от вътрешността на дома ви и показа доста оръжие и боеприпаси. Незаконно притежавани ли са, защо са Ви?

– Прибрах се вкъщи преди няколко часа и все още не мога да си дам сметка какво реално се случва през тия две денонощия, честно казано. Не очаквайте да се оправдавам, защото нямам за какво.

[ad id=“225664″]

Достатъчно много съм огорчен и съсипан, но за оръжията да кажа: пушките и боеприпасите са ловни, с всички редовни разрешителни, съхранени в каси – по всички изисквания, същото се отнася и за моето лично оръжие пистолет, който никога не нося. Взели са след претърсването четири пистолета, за които синът ми Георги рано тази сутрин занесе всички документи – те са служебни и се водят на едноличната ми фирма „Бенмар”, но тъй като при преместването на офиса ? в новата сграда нямаме каса, аз ги съхранявам в личната си каса у дома.

Тези четири пистолета се водят на отчет към Първо РУП, а аз тук съм към Четвърто РУП. Още днес ще ги пререгистрирам да са на съхранение към съответното управление. Ловец съм и това е известно на всички, ловният ми автомат си е вкъщи.

– Разбрахте ли, че политическото Ви бъдеще изглежда оттук-нататък невъзможно.

– Близките ми ме щадят и не са ми казали какво се говори и пише, все още, не съм запознат в детайли. (Екипът на Флагман му чете изявленията на Корнелия Нинова, Цветан Цветанов, Изпълнителното бюро на БСП-Бургас, местните общински съветници Чанко Мирчев и Евгений Мосинов, след което отговорът му продължава така): Мога да кажа, че не съм допускал съществуването на толкова много хора, които се хранят от завист и злоба, качества, които в такива ситуации, като тази, излизат наяве и е трудно да се прикрият. Толкова притворство! Сега ще си дам равносметка за доста неща, над които винаги съм стоял и в личния, и в политическия си живот.

– Звучите обаче много безнадеждно?

– Напротив: всяко зло – за добро. За мен е важно органите на МВР и на Прокуратурата да си свършат работата професионално, по съвест и да не се поддават на политически натиск. В политиката с моето име лесно може да се прави популизъм, защото съм разпознаваем в местната общност.

[ad id=“263680″]

Знаете ли, боли ме най-много от това, че тези, на които съм помагал най-много, ме разкъсват като кучета. Ще го изтърпя и няма да кажа нищо повече, имал съм на сърце да правя добро – правил съм и пак ще правя.

– Но това, което се случи с Вас покрай издирването на Димитър Желязков-Очите от Интерпол, не може да остане без последствия.

– Оказах се в неподходящ момент в най-неподходящото място. Всичко ще се изясни и ще се разбере, че няма как да ме пришият към престъпна група. Аз дори и адвокат още не съм повикал, нямам от какво да треперя, защото съм правил само добрини.

– Г-н Бенчев, току-що разбираме от Спецпрокуратурата, че след разпитите и претърсванията на дома ви и офисите ви вчера, срещу Вас не са събрани доказателства за повдигане на обвинение за участие в ОПГ, а ще образуват ново разследване – за лично укривателство. Това успокоява ли Ви?

– Аз съм психически рухнал, изтощен съм от всичкото унижение, на което съм подложен и най-вече съм съкрушен от тези, които вчера ме наричаха най-близкия приятел.

[ad id=“236993″]

До мен е съпругата ми Мария и това ми стига като подкрепа, защото отново се влошава здравословното ми състояние предвид напредващото ми неврологично заболяване.

Флагман.бг


image0 (9K)