Бербатов скромно: Не бях мързелив, а просто умен

Димитър Бербатов заяви, че макар много хора да го мислят за мързелив, той просто е „бил умен“. И че всъщност той е имал план да изглежда по този начин. Звездата го направи в пространно интервю за Би Би Си Рейдио 5. Въпросите задаваше неговият бивш съотборник в Тотнъм Джърмейн Джинъс.

„С 94 гола в 229 мача във Висшата лига, е честно да признаем, че планът е работил“, пише в материала на БиБиСи.

„Всеки е различен в начина, по който вижда и играе футбола. При мен понякога изглеждаше така, сякаш не съм в мача. Но в същото време аз сканирах терена, за да видя къде да бъда в правилния момент. На правилното място, в правилната дупка свободно пространство. И като получа топката да имам повече време и да няма защитник наоколо“.

„Някои хора не го разбират. Но ако си умен, дори и да си бавен, пак можеш да бъдеш бърз. Може да си намериш по-добра позиция и да си от повече полза за отбора.

Аз тичах в главата си и когато видех, че някой е на по-добра позиция, винаги му подавах. В крайна сметка печелим и губим заедно.

Може да изглежда странно, но във всеки отбор, в който съм играл, стилът му бе един и същ. Понякога феновете и другите играчи не разбират това и започват да се страхуват – все едно не помагат достатъчно или не работя за отбора. Но след време свикваш, защото този стил носи резултати.

Няма да е лесно. Както всички играчи, и аз си мисля, че мога да бъда добър треньор. Което, разбира се, е далеч от истината. Имам лиценз А и се надявам по-късно тази година да взема и пролиценз.

Не знам дали ще стана треньор, но поне искам да съм готов за бъдещето. Не е ясно какво ще се случи. Ако трябва да бъда треньор – поне да съм готов.

В момента обаче прекарвам повече време със семейството и децата си“. каза Бербатов.


image0 (9K)