Бербатов: Трябват радикални промени в БФС!

Димитър Бербатов смята, че ръководителите на БФС трябва да проявят достойнство и да поемат отговорност за състоянието на футбола. Според него е дошло време за радикални промени от нови лица.

„Виждаме също как няма уважение дори между хората, които управляват футбола. Поне го дръжте това зад затворени врати… Подобни неща показват как се ръководи – хаотично. А като видиш, че след толкова време нещата не се получават, имай поне малко достойнство и поеми някаква отговорност, дай си сметка, че може би и ти си част от причината нещата да не се получават, и си тръгни“, каза Бербатов в интервю за новия брой на списание „Спринт“.

„Моментът е такъв, че трябва радикална промяна във всичко. Всичко. Имаме ситуация, знак на съдбата, че нещата трябва да се променят драстично, изцяло. Изцяло. Имената, които се въртят напоследък из медиите, не са промяна. Сменяш един човек с друг и всичко си остава както преди. Лицата се менят, системата – не“, добави Бербатов.

Според голмайсторът на националния отбор за всички времена трябва да има мандатност, а изпълнителният комитет да е без клубни президенти.

Бившият нападател се изказа критично за поведението на клубовете от всички нива. „Нали уж искаме промяна, а никои от хората, които могат да я извършат наистина – защото те избират кой да ги ръководи и представлява, не действат. Това е висша форма на безразличие и нежелание за промяна. Ако те не искат и не виждат, че трябва цялостна промяна на управлението, за да има възможност за развитие както на техните клубове, така и на футбола ни – лошо.“

На въпроса дали има възможност да се кандидатира за президент на БФС, Бербатов казва: „Имам много разговори със себе си по тази тема. И с мои близки. Ако някой каже, че е 100 процента готов за подобен пост, значи е безразсъден. А има и наложено мнение, че за да управляваш, трябва да си над определена възраст. Мнения от рода на „Той още е млад… Той още е зелен…“. Е, ще чакаме да стане някой на 62 и тогава ли ще е узрял да ръководи.“


image0 (9K)