Берое беше спрян от тима на Ямбол за Топ4

След сравнително равностойно първо полувреме, гостите нанесоха своя удар в третата част, като се възползваха от спад в играта на беройци и натрупване на аванс от 11 точки. Финалният щурм на старозагорци се оказа закъснял и недостатъчен за победа.

Това е 12-то поражение за сезона за Берое, който в следващия кръг има тежка задача да играе срещу лидера Рилски спортист. Тимът му има и 11 победи. С толкова е и Академик Пловдив, а Черноморец до момента е с актив 10-12. За Ямбол победата е девета за сезона.

Страхотен мач за успеха отново изиграха американците Ерик Макгил и Уили Атууд. Макгил завърши като топ-реализатор с 25 точки, като записа и 9 асистенции. Атууд вкара 23 точки, но получи контузия. Със 17 точки се отличи третият американец – Франклин Уилямс. В игра след три седмици лекуване на контузия се върна капитанът Стоян Петков.

За Берое Кейжън Фийган вкара 23 точки. Джеймс Гавин добави 16, а с 14 се отличи Седейриан Рейнс. 11 вкара друг чужденец – Кейлъб Бишъп. Мача пропусна Брейди Роуз.


image0 (9K)