Берое загуби битката срещу Ботев в Пловдив

 

Берое загуби в дербито с Ботев в Пловдив с 2:1. Двубоят бе от 8 кръг на първенството. През първата част „зелено-белите“ бяха по-активния отбор и създаде повече чисти положения. Веднъж топката срещна и гредата след удар на Фал. Домакините обаче успяха да поведат в 70. минута след попадение на Току. Па Конате удвои пет минути преди края на срещата, а Цветков намали дълбоко в добавеното време за крайното 2:1.

 

Първият точен удар дойде в 20- та минута, когато Маркиньос получи в наказателното поле и стреля по земя, но Бакер спаси.

Отново Маркиньос стреля от около 15 м малко след това, но Цветков успя да избие в корнер.

Последваха нови минути, в които Берое бе по-активен и в 32-та минута Василев центрира от левия фланг. Фал стреля с глава, но топката срещна гредата.

В 40-та минута Берое изпълни ъглов удар, при който Лебон центрира, а Сако отправи удар с глава. Топката обаче мина на сантиметри от гредата.

В 42-ата  минута Маркиньос от Ботев  проби и стреля от границата на пеналта. Топката рикошира в крака на Цветков и мина на метър от гредата в корнер.

Две минути след подновяване на играта Неделев овладя и стреля от около 20 м по земя, но Бакер спаси без проблем.

В 50 – та минута Лебон намери Фал, който шутира от границата на наказателното поле, а топката мина на сантиметри от гредата.

Две минути след това Конате засече от въздуха центрирана от десния фланг топка, която срещна левия страничен стълб на беройската врата, който след това улови.

Двубоят продължи с по-бързо темпо от първата част и двата отбора се опитаха да организират по няколко добри атаки, които обаче не застрашиха вратарите.

В 60-та  минута Лебон успя да се измъкне от съперниковите играчи и продължи за Тунагара, който проби на скорост и стреля току навлязъл в наказателното поле. Аргилашки обаче успя да се намеси и спаси.

Резултатът бе открит в 70-та  минута, когато Току получи топката пред накаателното поле и отправи удар от около 25 м. Кълбото рикошира в страничния стълб и влезе в мрежата за 1:0

Шест минути след това Василев получи на границата на пеналта и отправи плътен удар по земя, но Аргилашки спаси отново.

В 80-та  минута Тунгара намери Стефанов, който пусна топката в наказателното поле за Кукула, но нападателят се размина на сантиметри с топката.

Резултатът бе удвоен пет минути преди края на срещата, когато топката бе изпратена в наказателното поле от Маркиньос с дълъг пас от фланга, а Па Конате я прати в мрежата след удар от въздуха – 2:0.

Дълбоко в добавеното време топката бе центрирана от ъглов удар, Сако свали с глава, а Цветков успя да я прати в мрежата за крайното 2:1.


image0 (9K)