Берое загуби в Стара Загора от Арда в контрола

Берое загуби с 1:3 от Арда в контролна среща, играна на Спортна база „Берое“. Жуниньо откри резултата, а Фал изравни. Автогол на Бакер и попадение на Йорданов от дузпа дадоха нови два гола преднина за гостите.
Гостите имаха първото сериозно положение в мача и то дойде още в първата минута, когато Йорданов излезе сам срещу Бакер, но стражът отрази удара на нападателя.
Серкан Юсеин пробва да прехвърли излезлият Караджов с удар от центъра в 3 – та минута, но вратарят на гостите със сетни усилия успя да избие в корнер.
Резултатът бе открит в 7 – та минута, когато Бакер не успя да изчисти добре една топка, тя се удари в тялото на Жуниньо и влезе в мрежата – 0:1
Берое изравни пет минути по-късно, когато Божидар Пенчев центрира в наказателното поле, а Фал прати топката в мрежата след удар с глава.
В 15 – та минута Жуниньо излезе на стрелкова позиция, но Бакер спаси.
В следващите минути играта бе равностойна и нямаше сериозни опасности.
В 28 –  та минута Кукула бе изведен зад отбраната и щутира, но Караджов се намеси и отрази удара.
Две минути след това Арда отново излезе напред в резултата. Топката бе центрирана остро от левия фланг, а Бакер не успя да се намеси добре и топката влезе в мрежата – 1:2
В 58 –  та минута Йорданов бе съборен в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият и реализира за 1:3.
До края на срещата двата тима намалиха темпото и играта бе предимно в средата на терена.

image0 (9K)