Берое и Монтана ще спорят за Купата при дамите

Съвсем очаквано и без напрежение баскетболистките на Берое ще играят финал за Купата на България, след като спечелиха полуфинала срещу съгражданките си от Локомотив.
Вторият мач от серията бе спечелен убедително от Берое с 86:33, а на финала ще се изправят срещу „Монтана 2003“, като мачът е в събота в столичната зала „Триадица“.

След сравнително равностойни начални минути момичетата на Локомотив започнаха да правят много грешки, които дадоха отражение. Съперникът му се възползва и след първата част „зелено-белите“ бяха напред с 25:14. Беройки отстъпваха в подкошието, но продължиха да доминират в останалите елементи от играта и на почивката вече бяха напред с 42:20.

Баскетболистките на Таня Гатева започнаха второто полувреме със серия от 12:2, а преди заключителната четвърт вече водеха с 35 точки – най-голямата разлика в мача до момента. Последната част премина изцяло под диктовката на „зелено-белите“. Локомотив успя да отбележи само един кош от игра в нея и то в самия край, като съперникът му спечели убедително…

Гергана Иванова отбеляза 12 точки за успеха, по 11 пункта добавиха Петя Бояджиева и Карина Константинова (7 точки и 8 борби). За „Локомотив“ Златка Маданкова наниза 13 точки…

В другия полуфинален мач „Монтана 2003“ срази „Славия“ с 95:62.


image0 (9K)