Берое няма да защитава трофея си в баскетболната Адриатическа лига за жени

Шампионът в женската Адриатическа лига по баскетбол Берое няма да защитава трофея си от надпреварата през сезон 2021/22, съобщава БНТ, цитирано от ЗАРАТА.

За решението на клуба от Стара Загора информира официалния сайт на надпреварата, където бе публикувана информация, че Берое са оттеглили документите си за участие.

Оттеглянето на старозагорки идва изненадващо, след като на 25 юни тази година от клуба потвърдиха участието си в турнира и през тази година.

Действията на Берое може да костват на отбора сериозна финансова глоба, както и забрана за участие в турнира през следващите три години.

„Зелените“ дебютираха в Адриатическата лига през сезон 2016/17 и още в първата си кампания се класира за финала в надпреварата, но за съжаление загуби от словенския Атлет Целе.

През 2019 и 2021 година обаче Берое стигна до трофея, след като на два пъти надигра във финалите съставът на Будучност.

След отказа на отбора от Стара Загора да вземе участие в предстоящия сезон на Адриатическата лига, единственият български представител в турнира ще бъде Монтана 2003.

Монтанчанки ще бъдат един от 12-те отбора в турнира, а жребият на 22 юли ще ги раздели в две групи по 6 тима. Същинската надпревара пък ще започне на 29 септември.


image0 (9K)