„Берое“ отпадна безславно за Купата от „Левски“

„Берое“ загуби от „Левски“ с 3:1 в осминафинал от турнира за Купата на България. „Зелено-белите“ излязоха напред в резултата в 27-та минута, когато Мартин Камбуров реализира от дузпа, а домакините изравниха 11 минути по-късно чрез Найджъл Робърта. Карлос Охене получи директен червен картон в 62-та минута и „Берое“ остана с човек по-малко. Три минути по-късно Робърта реализира дузпа и „сините“ поведоха с 2:1. В добавеното време Робърта реализира отново и „Берое“ отпадна от надпреварата.

Играчите на „Берое“ излязоха на терена със знамето на родната Стара Загора.

В 14-та минута Камбуров открадна топката в центъра и намери Макоута, който напредна и му върна с пас в наказателното поле. Там обаче Юруков успя да се намеси точно преди удара на нападателя.

Макоута центира от пряк свободен удар в 18-та минута, а топката достигна до Цветков, който стреля от малък ъгъл, но вратарят улови без проблем.

„Берое“ получи право да изпълни дузпа в 26-та минута. Стоянов центрира в пеналта, а там Фуртадо изпревари Рерас и бе съборен в наказателното поле.

Зад топката застана Мартин Камбуров, който прати топката в мрежата и „Берое“ поведе – 0:1.

„Левски“ изравни в 38-та минута след изпълнение на пряк свободен удар от Найджъл Робърта – 1:1.

В 42-та минута Цветков намери Фуртадо на фланга, а той центрира остро. Рерас изпревари Фал в последния момент, а топката излезе в корнер на сантиметри от гредата.  „Берое“ остана с човек по-малко в 62-та минута заради директен червен картон за Карлос Охене. „Левски“ получи право да изпълни дузпа в 64-та минута, когато Михайлович падна в наказателното поле и реферът отсъди 11-метров наказателен удар.

В 85-та минута Найденов проби по фланга и намери Петков, който стреля, но Ганев спаси.

До края на срещата играта бе накъсана прекалено много и не се стигна до опасност.

В добавеното време на мача Робърта бе изведен зад отбраната и не сбърка, останал сам срещу Ганев – 3:1.


image0 (9K)