Берое отстъпи на Левски Лукойл на полуфинала за Купата

Берое загуби 1/2 сблъсък от турнира за Купата на България от тима на Левски Лукойл с 62:81. Играчите на старозагорци дадоха всичко от себе си в столичната зала „Универсиада“, но липсата на точност и късметът не им позволиха да направят нещо по-запомнящо се в срещата. Така старозагорци приключиха участието си в надпреварата

Любо Минчев заложи в началото на петица от Деян Карамфилов, Остин Прайс, Павлин Иванов, Уокър и капитанът Сашо Янев. Беройци стигнаха първи до попадение чрез Прайс, но Левски Лукойл отговори с 5 точки. След кратка размяна на попадения домакините влязоха в силна серия и направиха резултата 16:7 в своя полза. След попадения на Павел и Станимир Маринови „зелените“ съкратиха изоставането. Столичани обаче отговориха с нова силна серия, която прати частта в тяхна полза – 27:16.

След паузата Берое опита да достигне своя опонент, но вместо това Левски Лукойл дръпна напред до 34:16. Тройка на Павел Маринов върна надеждите на старозагорци, но още в следващата атака домакините отговориха също с попадение от зоната на трите точки. Доминацията на столичани продължи и в средата на частта беройци изоставаха с 20 пункта – 43:23. „Сините“ задържаха аванса си до края на полувремето, което приключи при 50:31 в тяхна полза.

В началото на третата част беройци много бързо успяха да свалят 4 точки от пасива си, след като Павлин Иванов и Станимир Маринов бяха точни. Това обаче се оказа единственият момент, в който Берое се приближи до своя опонент. Левски Лукойл отново възстанови аванса си от 20 пункта и не позволи на старозагорци да се доближат до края на част. Видимо „зелените“ подобриха представянето си в отбрана, но в нападение така и не намираха коша на Левски Лукойл. Частта приключи при 13:12 за домакините и общо 63:43 в тяхна ползва.

Отново феновете в зала „Универсиада“ видяха по-добро начало за Берое. „Зелените“ направиха серия от 8:0 преди прекъсването в ползва на Левски Лукойл. След подновяването на играта домакините отново върнаха изоставането си. Всякакви надежди на беройци за нещо повече в срещата приключиха след поредица от неуспешни стрелби от зоната на трите точки. До края столичани продължиха да доминират и в крайна сметка мачът приключи при 62:81 в ползва на тима от София.


image0 (9K)