„Берое“ пак се изложи срещу „Арда“ в първенството

Берое загуби от Арда с 0:2 в мач от 28 кръг на шампионата. Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, но гостите все пак успяха да открият резултата в 40-та минута чрез Тонислав Йорданов. Отново той се разписа от дузпа в 78-та минута и донесе победата за своя тим, видя ЗАРАТА.

В 7-та минута Арда имаше отличен шанс да поведе в резултата. Милен Желев бе изведен отдясно очи в очи с Душан Перниш. Футболистът на гостите напредна в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, но покрай вратата.

В 12-ата минута Румен Руменов получи топката отляво, влезе в наказателното поле, финтира Илиас Хасани и шутира, но в ръцете на Перниш. Впоследствие се оказа, че футболистът на Арда е бил и в положение на засада. В ответната атака Гаюс Макоута проби по фланга за Берое, но финалното му подаване беше разочароващо.

Арда продължи да е по-активният тим и в 29-ата минута Тонислав Йорданов стреля силно от пряк свободен удар в дъгата пред наказателното поле, но над вратата на Перниш.

Логичното се случи и Арда материализира превъзходството си пет минути преди края на първата част. Тогава гостите организираха добра атака, при която Иван Тилев изведе отдясно Деян Лозев. Бившият футболист на Левски напредна по крилото и центрира към далечната греда, където Георги Ангелов остана под топката, а Тонислав Йорданов засече отблизо с глава и отбеляза за 0:1.
До края на полувремето Берое натисна и на два пъти имаше шанс да изравни, но първо Алекс Петков блокира опасен удар на Иван Минчев отблизо, а в самия край на частта вратарят Иван Караджов спаси опасен удар на Гаюс Макоута.
В 53-ата минута Александър Василев центрира отляво в наказателното поле, където Мартин Камбуров стреля с глава, но над вратата.

След точно часи игра „заралии“ отново имаха отличен шанс за изрявняване на резултата. Лебон задържа добре топката отляво и центрира към далечната греда, където Камбуров овладя на гърди и шутира към близкия ъгъл, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

Арда имаше шанс в 72-ата минута, когато Деян Лозев за пореден път се включи отлично в предни позиции и центрира отдясно в наказателното, където Йорданов стреля с глава, но над вратата на Перниш.

Кърджалийци решиха всичко в двубоя с втори гол в 78-ата минута. Иван Тилев центрира топката в наказателното поле, където Джунейт Али събори Мартин Костадинов, а главният съдия Георги Кабаков отсъди наказателен удар. Зад топката застана Йорданов, който прати Перниш в противоположния ъгъл – 0:2.


image0 (9K)