Футбол

„Берое“ победи Арда в контрола с гол на Камбуров

Берое се наложи с 1:0 над Арда в контролна среща. Единственото попадение бе дело на Мартин Камбуров в 16-та минута. Цял мач за старозагорци изиграха единствено Стив Фуртадо и Теди Мезаг.
Спас Делев центрира остро от корнер в наказателното поле на Берое, в 4-ата минута, но Душан Перниш успя да боксира.

Иван Минчев стреля от фаул в 12-ата минута, но право в ръцете на Иван Караджов.

Берое поведе в резултата в 16-ата минута, когато Гаюс Макоута получи извеждащ пас от Крум Стоянов и центрира в наказателното поле на Арда, където Мартин Камбуров надскочи Матеус Леони и с глава вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Иван Караджов.

Алиун Фал отне топката в 22-ата минута и проби, след което подаде към Мартин Камбуров, а той шутира от разстояние, но право в ръцете на Иван Караджов.
Арда пропусна добра възможност да изравни резултата в 30-ата минута. След центриране от фаул в наказателното поле на Берое, Душан Перниш излезе и боксира топката, след това тя попадна в Александър Георгиев, който веднага се опита да намери опразнената врата, но ударът му не бе точен и излезе в аут.

Минута по-късно Иван Минчев центрира от фаул в наказателното поле на Арда, където Гай Макоута бе изпуснат, но остана под топката. След това Крум Стоянов отне топката и нахлу в наказателното поле на гостите, като излезе сам срещу Иван Караджов, но ударът му бе разочароващ в аут.

Иван Коконов отбеляза гол в 33-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада, която бе маркирана на футболиста на Арда.
Макоута падна в наказателното поле на Арда след съприкосновение с Милен Стоев и имаше претенции за дузпа, но шпагатът на защитника бе чист, а съдията Владимир Вълков показа жълт картон на халфа на Берое за симулация.

Берое направи нов много сериозен пропуск в 34-ата минута, когато Иван Минчев центрира от корнер в наказателното поле на Арда, където Теди Мезаг стреля с глава, но Иван Караджов плонжира и изби.

Три минути по-късно Иван Минчев изведе Алиун Фал зад гърба на отбраната на Арда, след което нападателят на Берое прехвърли Иван Караджов и вкара топката във вратата му, но попадението не бе зачетено, защото бе маркирана засада на играча на старозагорци.
Арда имаше чудесна възможност за контраатака в 38-ата минута, когато Радослав Василев и Спас Делев изскочиха зад гърба на отбраната на Берое. Ахмед Тоуба се намеси много авторитетно, успя да настигне Василев и да му отнеме топката.

В 39-ата минута Александър Цветков се опита да прехвърли Иван Караджов от центъра на терена, но вратаря на Арда внимаваше, намеси се и улови топката. Гай Макоута демонстрира чудесни технически умения, когато финтира Емил Мартинов, но завършващият удар му изневери и стреля много неточно в аут.

Берое направи нов много сериозен пропуск в 44-ата минута, когато Иван Минчев центрира от корнер в наказателното поле на Арда, където Алиун Фал стреля с глава, но Иван Караджов отново се намеси и спаси.

Първото полувреме на контролата завърши с два последователни пропуска на Алиун Фал и Мартин Камбуров, като ударите и на двамата бяха блокирани.
Ахмед Туба загуби топката в 50-ата минута от Ахмед Осман, който почти от центъра прехвърли Душан Перниш, а топката срещна левия стълб на вратата на Берое.

Владимир Вълков минута по-късно показа жълт картон на Ибрахима Конте. Спас Делев имаше добра възможност да стреля от фаул в 76-ата минута, но ударът му бе изключително неточен и топката излезе в аут.

Ибрахима Конте създаде напрежение в наказателното поле на Арда в 78-ата минута. Той финтира Стоев и стреля от малък ъгъл, но встрани от левия стълб на вратата на Банков.
Лукас Мартинс подаде в 81-ата минута към Ахмед Осман, който стреля от границата на наказателното поле на Берое, но над напречната в аут.

Лъчезар Котев изведе Ерай Карадайъ в 82-ата минута сам срещу Генадий Ганев. Нападателят на Арда се опита да чукне топката покрай Ганев, но вратарят на Берое успя да се намеси и да избие.

В 83-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Берое, Лъчезар Котев бе най-съобразителен и успя да стреля, но над напречната греда.

Берое пропусна много добра възможност да вкара втори гол в 86-ата минута, когато Карлос Охене подаде към Никола Маринов, но той не успя да се разбере със Зоран Йосипович и шансът за сторозагорци бе пропилян.

Арда можеше да изравни резултата в 88-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Берое последва удар с глава на Милен Стоев, но той не бе точен и топката излезе в аут.

Берое: 12. Душан Перниш (61′ – 33. Генадий Ганев) – 25. Георги Ангелов (61′ – 4. Илиас Хасани), 26. Теди Мезаг, 27. Ахмед Туба (61′ – Радослав Апостолов) – 20. Стив Фуртадо, 6. Александър Цветков (46′ – 22. Октавио Мантека), 10. Гай Макоута (61′ – 14. Никола Маринов), 73. Иван Минчев (61′ – 8. Карлос Охене), 7. Крум Стоянов (46′ – Джунейт Али) – 11. Алиун Фал (61′ – 21. Зоран Йосипович), 9. Мартин Камбуров (46′ – 70. Ибрахима Конте) старши треньор: Димитър Димитров

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

9 минути ago

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

35 минути ago

Хамас показа двама заложници

Пуснаха видеозапис...

44 минути ago

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Мандатът е за 6 месеца...

45 минути ago

България и Турция продължаватдебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

48 минути ago

Костов намекна за оставка, ще решават с ръководството

Ако има нужда от треньорска смяна, ще е направим, заяви той...

2 часа ago
image0 (9K)