Берое победи 10 от Спартак

Берое победи категорично с 3:1 у дома Спартак Варна в мач от десетия кръг на efbet Лига. Успехът дойде благодарение на точните удари на Абубакар Тунгара, Калоян Кръстев и Серкан Юсеин, видя ЗАРАТА.

Гостите от Варна останаха с човек две минути след началото на мача. Стив Траоре получи извеждащ пас зад отбраната на „соколите“, при което беше фаулиран от Проспер Менди. Главният рефер Станислав Тодоров показа директен червен картон на защитника, тъй като Траоре оставаше очи в очи с вратаря. Беройци много бързо можеха да се възползват от численото си предимство. Активният Траоре центрира отлично от фланга, за да може намиращия се на дузпата Абубакар Тунгара да отиграе качествено с глава. Иван Дичевски обаче защити капитанската лента с чудесна намеса.

Гостите поведоха в 18-ата минута. Ромееш Ивей пусна перфектното подаване към Здравко Димитров, а отбраната на Берое беше сварена неподготвена.

В 26-ата Серкан Юсеин пробва шут от средна дистанция, с който единствено спечели корнер за отбора. Tри минути по-късно системата за видео повторение ВАР се намеси и отмени гол на Берое. Още в началото на „зелената“ атака, отбелязалият малко след това попадението Калоян Кръстев се беше оказал в засада.

Седем минути преди почивката играчите на Петър Хубчев стигнаха до редовен гол. Велислав Боев допусна груба грешка малко пред наказателното поле, а това позволи на Рука веднага да организира атака. Абубакар Тунгара беше точен във вратата на варненци за 1:1. В 42-ата минута Калоян Кръстев дебютира по най-добрия начин за тима, където ще се подвизава под наем, помагайки за достигането на пълен обрат.

Второто полувреме можеше да стартира по фантастичен начин за беройци. Серкан Юсеин беше близо до това да вкара за 3:1, но включването му на далечната греда не намери мрежата след удар с глава. В 62-ата минута натискът на домакините доведе до трето попадение. Кръстев не успя да уцели топката в наказателното поле, а кълбото се озова в Юсеин. Халфът намери коридор за стрелба и с диагонален шут вкара за 3:1.

В 80-ата минута Дичевски се намеси след удар от средна дистанция на Траоре, а след това Кръстев не успя да направи добавка.


image0 (9K)