Берое претърпя загуба от Рилски спортист

Берое загуби първия си двубой от приятелския турнир в памет на легендата на Балкан Георги Христов. Старозагорци отстъпиха на Рилски спортист с 68:77. Това бе втора победа за тима на Самоков, който във вчерашния ден надделя над домакините от Ботевград.

Сравнително равностойно начало беляза първите 10 минути на срещата. Двата отбора се движиха „ръка за ръка“ в резултата. В крайна сметка обаче предимството бе за Рилски спортист, които спечелиха частта с 19:17.

Съвсем различна бе ситуацията във вторите десет минути, когато беройци свалиха оборотите, което се отрази негативно на резултата. Рилски успяха да се възползват от отпускането в „зелените“ редици и излязоха напред в общия резултат, след като затвориха частта при резултат 25:14.

Берое влезе по-силно след почивката. Старозагорци успяха да върнат част от изоставането, но не след дълго Рилски спортист обърна събитията на игрището. Тимът от Самоков взе и третата четвърт с 25:21. Заключителните десет минути бяха изцяло за Берое. Старозагорци отбелязаха 16 и допуснаха едва 8 точки в последната част. Това обаче не бе достатъчно и „зелените“ отстъпиха с крайното 68:77 от Рилски спортист

Утре в 18:30 Берое и Балкан излизат в последна среща от приятелския турнир в памет на Георги Христов.


image0 (9K)