Берое претърпя загуба от ЦСКА 1948

 

Берое загуби с 1:0 гостуването си на ЦСКА 1948 в мач от 15 кръг на първенството. Това бе първи официален двубой на „зелено-белите“ след 34 дни пауза. През първата част двата тима играха равностойно и не паднаха попадения. Домакините откриха резултата в 49-та минута чрез Шопов, а голът се запази до края на мача.

Домакините стигнаха до удар още в първата минута, когато Юсеин центрира в пеналта, а там Камбуров успя да засече. Ганев обаче не бе затруднен и улови.

Бастунов пробва опасен удар от границата на пеналта в 8-та минута, но топката мина на сантиметри от гредата след рикошет в крака на Ангелов.

Бакалов изпълни пряк свободен удар в 19-та минута, но бранител в червено успя да изчисти пред голлинията.

В 26-та минута Цветков овладя топката на границата на пеналта и стреля, но ударът му мина покрай вратата.

Две минути по-късно Юсеин успя да се пребори в наказателното поле и отправи силен удар, но Ганев се намеси и спаси.

Минчев изведе отлично в наказателното поле Бакалов в 40-та минута, но в последния момент Василев се намеси и предотврати удара на играча в зелено.
Домакините излязоха напред в резултата в 49-та минута. след изпълнение на пряк свободен удар, топката бе центрирана в пеналта, където се получи разбъркване и в крайна сметка Васил Шопов успя да прати топката в мрежата от малък ъгъл – 1:0

Галин Иванов стреля опасно в 53-та минута, но топката мина над вратата.

Минута след това Еривалдо бе изведен зад гърба на отбраната от Макоута, навлезе в пеналта, финтира вратаря и стреля, но Наумов успя да докосне топката и тя мина на сантиметри от гредата в корнер.

В 55-та минута Макоута напредна, навлезе в пеналта и стреля от малък ъгъл, но Наумов спаси.

Три минути след това топката бе центрирана в наказателното поле на Берое, където Камбуров отправи удар с глава, но топката срещна гредата.

Десет минути преди края на срещата Ганев се намеси и спаси след далечен удар на Камбуров.


image0 (9K)