Футбол

„Берое“ разгроми „Славия“ за първата си победа в първенството

Берое“ спечели първа победа за сезона, след като се наложи над „Славия“ с 1:4 в мач от 4 кръг на Първа професионална лига. „Зелените“ бяха по-добрият отбор и спечелиха напълно заслужено. Карлос Охене даде аванс за „Берое“ в 22-та минута, а Ивайло Димитров изравни в 58-та. Стефан Велков си отбеляза автогол в 68-та минута за 1:2. Педро довърши домакините с две попадения в края на мача за крайното 1:4.

[ad id=“218001″]

 

В 4-та минута Виданов намери с дълъг пас Педро, който върна назад за Леони. Бразилецът центрира в пеналта, където Като не успя да засече топката.

Седем минути след това Педро стреля от дистанция, Кирев закачи топката, но тя се удари в гредата.

В 13-та минута Минчев стреля от пряк свободен удар, но Перниш улови без пробле

„Берое“ излезе напред в резултата в 22-та минута. Гостите организираха добра атака, при която Фиртулеску намери Като, който върна към Охене. Ганаецът стреля от границата на дъгата и прати топката в мрежата за 0:1.

[ad id=“218001″]

Пет минути след това домакините организираха добра атака, при която Шоколаров навлезе в наказателното поле и центрира за Димитров, който обаче не успя да играе добре с топката. Последва пряк свободен удар, но защитата на „Берое“ се справи.

[ad id=“218001″]

 

В 33-та минута Фиртулеску проби и центрира в пеналта, където топката попадна у Като. Японецът стреля от малък ъгъл, ни Кирев изби в корнер. Добро центриране на Фиртулеску от ъгловия. Топката попадна у Райнов, който шутира, но нова намеса на Кирев предотврати второ попадение за гостите.

[ad id=“218001″]

Десет минути по-късно Негрут излезе на стрелкова позиция, но не намери целта.

В следващата атака Фиртулеску стреля от пряк свободен удар, но Кирев улови без проблем.

Второто полувреме също започна с шанс за „Берое“. В 47-та минута пробив на Фиртулеску завърши с извеждащо подаване към Като, който бе в пеналта, но сантиметри не достигнаха на японеца да отправи решаващ удар.

В 54-та минута Шоколаров пробва удар от дистанция, но бе неточен.

В следващите минути „Берое“ организира две много добри атаки. В първата Като бе изведен зад гърба на отбраната, напредна и навлезе в пеналта. Там пробва да намери Фиртулеску, но бе неточен. Веднага след това Фиртулеску бе задържан в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа.

[ad id=“218001″]

омакините успяха да изравнят в 58-та минута. Йомов проби по десния фланг и центрира по земя в пеналта, където Ивайло Димитров засече отблизо и изравни – 1:1

В 64-та минута Райнов получи пас в пеналта, преодоля бранител и пусна успореден на голлинията пас, но никой в зелено не успя да засече.

[ad id=“218001″]

„Зелените“ отново успяха да поведат в резултата в 68-та минута след поредна добра атака.Райнов изведе Карачанаков, Велков обаче протегна крак и прати топката в собствената си мрежа за 1:2.

В 80-та минута Калоян Кръстев засече с глава центрирана топка, но прати кълбото над вратата.

Гостите организираха поредна отлична атака в 85-та минута, при която Цонев получи топката в пеналта и върна назад към Педро. Португалецът прати топката за трети път в мрежата на Кирев с прецизен шут – 1:3

Иван Минчев центрира остро от пряк свободен удар, но топката не бе засечена от никой и Перниш улови.

В добавеното време Карлос Охене получи извеждащо подаване в наказателното поле, пое с гръб към вратата и подаде на непокритият Педро Еуженио, който фронтално на вратата от наказателното поле направи резултата 1:4.

[ad id=“218001″]

Следващия двубой на „Берое“ е на 13 август от 18:45 срещу „Ботев“ (Пловдив) в Стара Загора. Срещата е от V кръг на Първа професионална лига.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

„Боташ“ е готова да преразгледа енергийното споразумение

Двамата министри се обединиха за съвместно сътрудничство...

11 минути ago

Хамас показа двама заложници

Пуснаха видеозапис...

19 минути ago

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

Мандатът е за 6 месеца...

21 минути ago

България и Турция продължаватдебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

23 минути ago

Костов намекна за оставка, ще решават с ръководството

Ако има нужда от треньорска смяна, ще е направим, заяви той...

един час ago

Костадин Ангелов: Рано е да говорим за коалиции

Зрелите формации говорятслед изборите...

2 часа ago
image0 (9K)