Футбол

Берое разказа играта на Левски в София

Берое победи Левски с 2:0  като гост в първия си мач от новия сезон на efbet Лига. „Зелено-белите“ излязоха напред в резултата в 34-та минута след автогол на Симеон Славчев. Октавио удвои преднината на своя тим и „Берое“ поведе на Левски с 0:2. Берое контролираше целия двубой, създаде по-чистите положения и спечели напълно заслужено в старта на кампанията си.
Тежкото време затрудни и двата отбора в първите двайсетина минути и чистите положения пред вратите не бяха много.

В 5-та минута Макоута открадна топката в своята половина, пробяга разстоянието до наказателното поле на съперника, но в последния момент си поведе дълго, а след това центрира, но неточно.

Шест минути по-късно Макоута изведе Бакалов по крилото, а той от своя страна навлезе в пеналта и стреля, но Михайлов успя да избие. Топката попадна във Фуртадо, който прати кълбото в мрежата, но реферът вдигна флага за засада.

В 25-та минута Октавио шутира, но топката излезе в корнер, след рикошет в крак на бранител. Берое излезе напред в резултата в 34-та минута. След образцова атака за „зелено-белите“, която премина през шест играча топката бе центрирана от Димо Бакалов, а Симеон Славчев прати кълбото в собствената си мрежа – 0:1

В следващите минути „зелено-белите“ натиснаха своя съперник и създадоха две опасни ситуации след центрирания в пеналта, но не затрудниха Михайлов.

Берое поведе с два гола шест минути след като откри резултата. След атака отляво Октавио получи в пеналта и стреля, а топката срещна крака на Даске . Тя обаче отново попадна в бразилеца и при втория си опит той бе безгрешен – 0:2.
Минута след подновяване на играта Октавио центрира в пеналта, където Фал засече с глава, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 58-та минута „Берое“ организира добра атака, при която Димо Бакалов получи в пеналта и пусна пас за Фуртадо, но сантиметри не достигнаха на защитника да предостави за Фал пред опранената врата.

Две минути след това Робърта навлезе опасно в пеналта, но Фуртадо се намеси отлично и изби в корнер.

В 61-та минута Атанасов засече с глава центрирана от корнер топка, но ударът му мина покрай вратата. Седем минути по-късно домакините стигнаха до първата си по-сериозна опасност. Топката бе открадната в центъра, а Спиерингс успя да пробие и стреля останал сам срещу Василев. Стражът на Берое обаче се намеси блестящо и изби.

В 70-та минута Цветков намери Стоянов на фланга, а той центрира в пеналта, където Конте засече с глава, но Михайлов спаси.

Седем минути по-късно Даске засече центрирана от корнер топка, но ударът му мина далеч от целта.

В 80-та минута Берое разигра топката без да губи притежанието за цяла минута. Кълбото мина през целия отбор в зелено-бяло и в крайна сметка Цветков шутира от границата на пеналта, но Михайлов улови.

Четири минути преди края Здравко Димитров центрира много опасно, но Фуртадо успя да се намеси пред Паулиньо.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Агресията и бумащината гонят младите учители от училищата

КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната...

9 минути ago

Тази вечер в „Златно момче“: Ферит споделя с Халис, че Пелин е бременна от него

Сейран е на среща с момичето от снимката. Всичко се разяснява, че онази нощ с…

27 минути ago

Днес в „Свободна да избира“: Лила къса връзките с Анупама публично

Анудж решава да помогне на Анупама да си намери нов дом. В същото време Лила…

41 минути ago

Фондация „Даная“ ще съди държавата заради болница Мама и аз

Причината – решението на МС детската болница да е частна...

55 минути ago

Левите партии в България се нароили – много войводи, малко четници

Станишев не очаква БСП да го номинира за евродепутат...

един час ago

Днес в „Наследство“: Бора използва наркотик, за да упои Неслихан и да се възползва от нея

Фърат арестува Яман в обвинение за предумишленото убийство на Кевсер и го отвеждат в участъка.…

един час ago
image0 (9K)