„Берое“ спечели градското дерби срещу „Верея“

„Берое“ победи „Верея“ с 0:1 в мач от XIV кръг на Първа професионална лига. Камбуров изведе напред „Берое“ с гол в 61-та минута, който се оказа достатъчен. „Зелените“ тъсеха повече победата и спечелиха заслужено. Това бе мач номер 1500 за „Берое“ в елита на българския футбол.

 

В 3-та минута Бенгюзов центрира в пеналта от фаул, а там Андонов засече с глава, но не намери целта.

Три минути след това „Берое“ организира много добра атака, при която Охене изведе Леони, а той центрира опасно в пеналта. Там куп от играчи се разминаха, а в крайна сметка топката излезе в корнер след рикошет.

Фиртулеску намери с дълъг пас Педро в 12-та минута, който овладя на аутлинията и центрира към Камбуров, но той бе изпреварен от Аргилашки.

В 19-та минута отново Бенгюзов центрира от пряк свободен удар, а Андонов засече топката с глава. Тя обаче не намери рамките на вратата.

Три минути след това „Берое“ организира добра атака, при която Желев овладя топката на десния фланг и центрира към Камбуров, който бе в пеналта. Там Елиаш игра с глава, а Аргилашки успя да изпревари Педро и да улови.

В 38-та минута домакините организираха опасна атака, която завърши с центриране на Иса, но Перниш улови.

Две минути след това Енчев намери Балде пред наказателното поле и той стреля към вратата, но неточно.

В 43-та минута Педро получи пас на дъгата на пеналта от Фиртулеску и стреля веднага, но топката мина над вратата.

В последната минута на първата част Бенгюзов центрира остро в пеналта, където Керкар игра с глава, но прати топката над вратата.

[ad id=“218001″]

В самото начало на втората част домакините изпълниха два пряк свободени удара. Първо Андонов прати топката над вратата, а лсед това Керкар бе по-близо, но ударът му рикошира в стената и мина на сантиметри от гредата.

„Берое“ стигна до сериозна опасност в 55-та минута, когато Карачанаков центрира от фаул, топката бе избита, но попадна у Педро, който стреля моментално от границата на пеналта, но ударът му срещна гредата.

В 58-та минута се стигна до много добра продължителна атака за „Берое“, при която топката премина през почти целия отбор и бе центрирана два пъти. В крайна сметка Педро се освободи и стреля от границата на пеналта, но топката премина на половин метър от гредата.

„Берое“ успя да открие резултата в 61-та минута, когато „зелените“ организираха много добра атака. Карачанаков центрира отлично в пеналта, където Камбуров се извиси и прати топката в мрежата със страхотен удар с глава – 0:1. Това бе 192-ро попадение на голмайстора в елита на България.

[ad id=“218001″]

В 70-та минута Педро центрира в пеналта, където Камбуров пробва красиво с удар от въздуха, но топката мина над вратата.

В 85-та минута Карачанаков намери Охене, който стреля от дистанция, но не затрудни Аргилашки.

В последните секунди на мача Иса пробва удар от пеналта, но бе неточен. Това бе всичко и „Берое“ спечели мача с 0:1.


image0 (9K)