Берое спечели точка при гостуването си на Дунав

Берое записа второ равенство за сезона във втория кръг на Първа лига при гостуването си в Русе на Дунав. Старозагорци излязоха напред с попадение на Серджиу Негрут в 29-ата минута, но в 81-ата Мирослав Будинов изравни за домакините. Старозагорци могат да съжаляват повече, че спечелиха само една, а не трите точки, тъй като имаха редица положения, които не успяха да реализират.

Първите минути бяха сравнително равностойни между двата отбора, които не успяха да създадат сериозни опасности пред вратарите.

В 17 – тата минута дунав създаде първата по сериозна опасност. Тогава Мирослав Будинов свали топката с глава към Васил Шопов, който ценрира по земя в наказателното поле.  Виданов и Желев се разминаха с топката и топката  попадна в Юлиян Ненов, който от 10 метра не успя да уцели  вратата на Берое.

[ad id=“218001″]

В 29 – та минута румънецът Серджиу Негрут дава преднина на старозагорци. Марио Петков се опита да изрита топката в предни позиции, но кълбото рикошира в гърба на Мартин Райнов и румънският централен нападател се озова очи в очи със стражът на домакините. Със силен удар по земя Негрут откри резултата 0:1.

В 32 – та минута Берое отново имаше  възможност за второ попадение. Карлос Охене напредна отдясно и подаде успоредно на голлинията към Педро Еуженио. Марио Петков и Станислав Антонов не се разбраха, но за щастие на домакините кълбото излезе в корнер преди Педро Еуженио да успее да овладее и нанесе удар.

В 44 – та минута  Васил Шопов от Дунав отправи удар от т 25 метра по земя, но Душан Перниш улови топката без проблеми.

[ad id=“218001″]

След почивката двубоят продължи да бъде интересен за феновете.

В 55-ата минута Драгош Фиртулеску напредна по лявото крило и центрира по земя в наказателното поле, където от точката за изпълнение на 11 метров наказателен удар Педро не успя да намери очертанията на вратата и стреля в аут.

В 61-ата мибута Христофор Хубчев центрира отляво към Мирослав Будинов, който от 5-6 метра стреля над вратата на Берое.

Старозагорци организираха добра атака, но не успяха да реализират второ попадение.

Педро Еуженио напредна от дясно в 63-ата минута, след което намери Борислав Цонев на границата на наказателното поле. Последният с пета пусна към Мартин Райнов, който от дъгата на наказателното поле стреля силно по земя, но право в ръцете на Антонов.

[ad id=“218001″]

В  65-ата минута Карлос Охене напредна 30 метра в половината на домакините и изведе в чиста позиция Борислав Цонев, чиито удар премина на два метра вдясно от целта.

 

В 70 – та минута  Бранимир Костадиов центрира от ляво в наказателното поле, където Самир Аясс отправи удар от въздуха от 12 метра, но в аут.

В 81-ата минута след странично хвърляне в дясно на атаката на Дунав, Будинов свали с глава към Аясс, който продължи с глава към Карагерен.  Той стреля към вратата със странична ножица, но Перниш спаси с вещина, но топката попадна в краката на Будинов, който от метър я вкара във вратата за 1:1.

В 90-ата минута Емин Ахмед стреля от 22 метра, но кълбото премина високо над вратата.

Във втората от трите добавени минути на втората част Кохей Като пресече подаване в половината на Дунав и пусна към Цонев. Юношата на Пирин напредна с топката и намери на дъгата на наказателното поле Серджиу Негрут. Румънецът нанесе удар с левия крак, но Антонов успя да спаси.


image0 (9K)