Футбол

Берое с втора поредна загуба в първенството

Берое загуби от Етър във Велико Търново с 2:1 в мач от 8 кръг на efbet Лига. Домакините поведоха в 34-та минута с попадение на Даниел Младенов. В 69-та минута „Берое“ остана с човек по-малко, но две минути след това Камбуров изравни със своето попадение номер 224 в елита.
Берое започна по-активно срещата и владееше инициативата в началото на срещата. Гостите организираха няколко бързи атаки, които обаче не завършиха с удар към вратата на Иванов.

В 9-та минута Желев успя да проние и навлезе в пеналта, където центрира остро, но Здравко Илиев успя да избие точно пред Педро и предотврати попадение.

В следващите минути домакините пък бяха по-активният отбор, но не стигнаха до сериозна опасност.

Етър излезе напред в резултата в 34-та минута. Ковчев проби по крилото и центрира в пеналта, където Младенов бе най-съобразителен и прати топката в мрежата – 1:0.

Две минути след това при идентична ситуация Стоянов предостави за Ивайло Димитров, който стреля от непосредствена близост, но Перниш прояви невероятен рефлекс и изби.

В 38-та минута домакините останаха четирима на двама при бърза своя атака. Ковачев изведе Димитров сам срещу Перниш, но вратарят успя да изпревари нападателя в последния момент.

Две минути след това Бриджидо отигра триково за Камбуров, а той намери Меледже на границата на наказателното поле. Халфът шутира в далечния ъгъл, но топката срещна гредата над Иванов.

В ответната атака Ковачев спря центрирана от десния фланг топка и шутира от около 12 м, но кълбото рикошира в Желев и Перниш спаси.

В 43-та минута след отлична атака за „Берое“ Камбуров намери Минчев пред пеналта, а той изведе Педро на стрелкова позиция. Португалецът отправи силен удар в близкия ъгъл, но Иванов изби.

Минута преди края на полувремето след разбъркване в наказателното поле на домакините най-съобразителен бе Цветков, който пое и стреля силно под гредата, но нова много добра намеса на стража предотврати изравнително попадение.

Александър Томаш извърши две промени в състава още на почивката. Вместо Генев и Бриджидо в игра се появиха Алкан и Вандерсон.

В първите пет минути на втората част Берое изпълни два корнера. При първия Бандаловски не успя да стреля в последния момент, а при втория Алкан стреля с глава, но Иванов спаси.

В следващите минути отново Берое доминираше и притисна съперника, създавайки няколко разбърквания в наказателното поле, но не се стигна до опасност.

В 58-та минута Ковачев проби добре и намери Димитров, който пое, навлезе в пеналта и стреля с левия крак, но Перниш спаси.

Минута след това Камбуров получи пас в наказателното поле и успя да отправи труден удар, но след намеса на Иванов топката излезе в корнер.

В 63-та минута Педро получи от Цветков и стреля в движение от около 18 м, но не намери вратата.

Берое имаше отличен шанс да изравни в 68-та минута, когато Василев получи перфектен извеждащ пас в пеналта и предостави за Камбуров, но нападателят не намери добре топката и я прати над вратата.
Две минути след това Берое остана с човек по-малко, след като Иван Бандаловски получи втори жълт картон и бе отстранен.

В 71-та минута обаче Берое успя да изравни резултата. Василев отново проби в наказателното поле и центрира, а Камбуров се извиси над всички и прати топката в мрежата за 1:1.

Четири минути след това Ковачев успя да пробие и навлезе в наказателното поле, където се озова сам срещу Перниш, но стража отрази удара на младока. Последваха два поредни корнера, а при първия от тях се получи много сериозно разбъркване и само добрата намеса на Желев предотврати попадение.

В 79-та минута центрирана в пеналта топка достигна до Педро, който стреля от въздуха, но не успя да се разпише.

Две минути след това нов пробив на Василев завърши с пас към Камбуров. Нападателят овладя и стреля силно от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от гредата.

Три минути преди края Стоянов получи пред наказателното поле и изведе Димитров, който стреля в движение, но топката мина на метър от целта.

Минута след това пробив по десния фланг завърши с центриране в наказателното поле, където Милчо Ангелов засече от непосредствена близост и успя да прати топката в мрежата – 2:1.

В добавеното време Камбуров стреля от пряк свободен удар, заложен на около 18 м, но топката мина на сантиметри от гредата.

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Мода за пролетта – как да носите блуза с щампа?

Графичните модели са все по-популярни...

5 часа ago

11 закона за силата, които всеки трябва да знае

Избягвайте нещастните и хората без късмет...

6 часа ago

Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация...

7 часа ago

Ливърпул показа новия екип – ремикс на легендарния от 1984

Същата година момчетата на Джо Фейгън спечелиха КЕШ...

7 часа ago
image0 (9K)