Берое с престижна победа в Балканската лига

Баскетболният Берое записа страхотна победа над много силния израелски тим Апоел Гилбоа Галил с 90:82. В геройци за „зелените“ в следобедния двубой от Балканската лига се превърна гардът Кей Джей Фейджин, който наниза цели 39 точки. С успеха беройци си върнаха на своя противник за загубата при гостуването в Израел преди няколко седмици.

Берое не можеше да разчита на контузените Николай Стоянов и Джими Гавин. Към лазарета се присъедини и Павел Маринов. Усилията на медицинския екип на „зелените“ направиха възможно центърът Станислав Ваклинов да се включи в срещата, което бе изключително важно с оглед ограничената ротация, на която старши треньорът Любомир Минчев можеше да разчита.

Старозагорци започнаха по-добре в началните минути на двубоя. Двата отбора обаче много трудно намираха целта, което доведе до изключително ниската резултатност. За щастие, Берое спечели с 14:8. Втората част предложи много повече попадения и динамична игра. С повече желание и концентрация „зелените“ успяха да надделеят с 27:27, оттегляйки се на полувремето с аванс от 7 точки – 41:34.

През третата четвърт играта продължи да върви кош за кош. В тези минути Кей Джей Фейджин беше недостижим. Американецът бележеше непрестанно. Беройци загубиха частта с точка разлика, но все още държава своя аванс. В заключителните минути паритетът между двата тима се запази, което помогна на Берое да грабне победата с крайното 90:82.


image0 (9K)