Берое трудно се даде на Лудогорец

„Берое“ загуби от „Лудогорец“ като гост с 1:2 в среща от 29 кръг на първенството, видя ЗАРАТА. Домакините имаха териториално предимство през първата част, но „Берое“ първи стигна до гол. Ромарио откри резултата в 41- та минута след страхотен гол. Русо обаче изравни в добавеното време на първото полувреме, след центриране от фаул на Десподов. След почивката Спас Делев даде преднина за домакините в 74- та минута след удар с глава – 2:1. В края на мача нашият тим имаше своите реални шансове да изравни, но намеси на Падт предотвратиха това. По този начин „Лудогорец“ спечели срещата с 2:1.

„Орлите“ отново не бяха убедителни и трябваше да минат през изоставане с 0:1, но бързо изравниха и това направи второто им полувреме по-спокойно. В средата на частта резервата Спас Делев вкара за 2:1 и напрактика осигури победата.
Лудогорец можеше да открие резултата в 15-ата минута, но Игор Тиаго пропусна от удобна позиция. В 22-ата минута съдиите отмениха гол на Кирил Десподов заради засада, 8 минути по-късно Игор Тиаго пропиля втора възможност да вкара.
В 41-ата минута гостите от Стара Загора откриха резултата благодарение на майсторско изпълнение на румънеца Ромарио Флорин, който прониза вратаря Падт след пас на 17-годишния хасковлия Васил Василев. Две минути след това съдията Ивайло Стоянов даде дузпа за домакините заради фаул срещу Десподов, но след преглед с помощта на системата за повторения (ВАР) дузпата беше отменена заради засада. В 1-ата минута на добавеното време Франко Русо вкара и първия си гол в българското първенство, засичайки с глава центриране от свободен удар от дясно на Кирил Десподов.

В 73-ата минута Лудогорец направи пълен обрат след нова асистенция на Кирил Десподов. Игор Пластун подаде по диагонала на капитана на домакините, който проби по дясното крило, освободи се и центрира. Резервата Спас Делев атакува първи топката, извиси се над защитник и забоде топката без шанс за вратаря Иван Гошев.Но в 83-ата минута гостите можеха да изненадат шампионите с втори гол. Сана Гомеш проби от ляво и стреля, Пластун подложи крак, а топката рикошира и при повече сила можеше да изненада вратаря Серджио Падт. А след още 3 минути и Васил Василев беше изведен на добра позиция, но ударът му беше слаб и стражът на домакините улови.


image0 (9K)