Футбол

Берое удари три греди и победи Славия

Берое изигра силен мач у дома срещу Славия и го спечели с 2:0. Старозагорци имаха пълно превъзходство над противника си и разковаха гредите на стадиона под Аязмото, след като на три пъти ги нацелиха.

В началните минути Берое и Славия започнаха предпазливо и не създадоха положения пред двете врати. Първата част бе съпътствана с тежък инцидент в ущърб на Берое. В 13-ата минута румънецът Драгуш Фиртулеску получи тежък удар в коляното след шпагат на Юлис Ндонг. Бранителят на белите изчисти топката в корнер, преди Пирсолеско да я овладее, но получи удар и бе изнесен с носилка извън терена Той беше заменен от сърбина Адамович. В първите 15 минути Берое натисна и създаде няколко положения пред вратата на Славия.

[ad id=“263680″]

В 17-ата минута Педро Еуженио намери в пеналта Карачанаков който от 10-ина метра стреля силно, но стражът на белите изби топката. В 21 минута Берое отново направи пропуск, след като Камбуров навлезе в наказателното поле и отляво подаде към Еуженио, а португалецът стреля в движение, но стражът на белите изби в корнер. Натискът на Берое се увеличаваше с всяка изминала минута. В 28-ата капитанът Райнов получи пас от Камбуров пред наказателното поле, но силният му удар профуча край лявата странична греда на Славия. Гостите имаха възможност в 35-ата минута, когато Абуд се измъкна от защитата на Берое и стреля от 12 метра, но Перниш сигурно улови. В последната минута на първото полувреме Берое удари греда. Бразилецът Леони центрира отляво и топката попадна в Карачанаков, който със силна тупалка от 5 метра вместо да скъса мрежата, нацели страничната греда.

[ad id=“263680″]

След почивката Берое продължи да контролира събитията на терена, докато Славия се беше прибрала отзад. В 57-ата минута Карачанаков отправи диагонал удар, но вратарят изби и топката беше изчистена далеч от вратата. Берое удари втора греда в 62-ата минута след центриране на Карачанаков капитанът Райнов засече топката с глава, която се удари в напречната греда и бе уловена от вратаря. В 65-ата минута натискът на Берое се увенчае с успех и заралии откриха резултата. Райнов се разписа, но преди това Педро Еуженио уцели с топовен изстрел гредата, топката се върна в полето и Камбуров я засече, но вратарят изби, като най-съобразителен беше Райнов и той я прати в мрежа та за 1:0.

[ad id=“263680″]

В 70-ата минута Карастоянов центрира отляво, където Камбуров стреля от движение, и отбитата от Стергиакос топка попадна в Леони, който не успя да го преодолее с удар от 25 метра. В 87-ата минута Берое вкара втори гол. Тогава Еуженио проби отляво и от неговото подаване се възползва ганаецът Карлос Охене, който засече топката за втори път във вратата на Славия. Гостите от София можеха да намалят резултата в 90-ата минута, но ударът на резервата Узунов срещна гредата на старозагорската врата.

 

Стефан Стефанов

Share
Published by
Стефан Стефанов

Recent Posts

Премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър във вторник

Той посети днес СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”...

9 минути ago

Един от най-натоварените столични булеварди остава с две ленти

Изненадващите промени в центъра на София покачиха напрежението...

44 минути ago

Градушка колкото орех удари Кърджалийско и Смолянско

Над 20-30 л/кв.м паднаха за час...

57 минути ago

Австрийската полиция задържа българин, превозвал нелегални мигранти

Мъжът признал, че пътувал до Австрия няколко пъти месечно...

57 минути ago

МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол

Съставени са 3253 фиша и 801 акта...

2 часа ago

Нов живот за легендарната болница в Радунци, комплексът ще е готов през 2026 г.

Инвеститор ще я възстановява, ще има болнична част и санаториум...

2 часа ago
image0 (9K)