Берое шокира Левски на Герена

Берое изигра много силен мач срещу Левски в София и спечели с 2:1 в двубой от 31 кръг на Първа лига. Преди почивката играта бе равностойна и с няколко опасности пред двете врати. Всичко най-интересно обаче бе след паузата, когато „зелените“ получиха попадение, но обърнаха срещата със страхотна игра. Домакините излязоха напред в резултата в 49-та минута чрез Костов, а Охене възстанови равенството пет минути след това със страхотен гол. Педро Еуженио реализира в 78-та минута.
Във 2-та минута Берое организира бърза контраатака след корнер за домакините, при която Цветков пробяга почти целия терен и се опита да изведе Леони, но Горанов успя да блокира бранителя и топката напусна терена.

Две минути след това Паулиньо получи топката пред наказателното поле и стреля от границата, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.
В 12-та минута Мариани получи дълъг пас и овладя на границата на пеналта, след което стреля, но топката рикошира и попадна в Костов. Нападателят стреля от наказателното поле, но Перниш спаси.
Пет минути след това Леони получи в пеналта от Охене и падна след съприкосновение с Миланов, но реферът не отсъди дузпа в полза на „зелените“.
В следващите десетина минути нямаше сериозни опасности пред някоя от вратите и двата отбора предложиха предимно битка в средата на терена.

В 31-та минута Мариани стреля от пряк свободен удар, но Перниш се намеси сигурно и улови.

Две минути след това Берое организира отлична атака, при която Педро намери Минчев, а той продължи за Бандаловски, който копна на втора греда за Педро. Португалецът игра с топката, но бранител на домакините успя да блокира в корнер. Педро изпълни добре, но Михайлов успя да боксира точно пред Бандаловски. В 40-та минута Костов стреля от дъгата, но твърде неточно.

Минута преди края на полувремето Мариани центрира опасно от фаул, но топката премина през куп от играчи без някой да играе с нея.
В добавеното време Педро стреля от дистанция, а топката премина на сантиметри от гредата.

Домакините успяха да излязат напред в резултата в 49-та минута. Станислав иванов получи на фланга и намери непокрития Костов в пеналта. Нападателят овладя и прати топката в мрежата с премерен шут от точката за дузпа – 1:0.

Берое успя да изравни с уникален гол на Карлос Охене само пет минути след това. Цветков се пребори в наказателното поле и опита удар, който рикошира и попадна в Охене. Ганаецът засече топката от въздуха и я прати в мрежата със страхотен шут – 1:1. В 59-та минута пробив на Костов в наказателното поле завърши с удар, но Перниш изби. Топката попадна в Мариани, който бе в опасна близост, но Меледже успя да блокира.
Две минути след това Мариани центрира от фаул, а Райнов засече с глава, но ударът мина на метър от гредата.
В 66-та минута Мариани стреля много опасно от границата на пеналта, но перниш се намеси и изби в корнер.
В 71-та минута топката бе центрирана от пряк свободен удар, Бандаловски успя да играе с глава, а Леони стреля отново с глава и отправи много добър удар. Михайлов обаче спаси с усилия.

Три минути след това Камбуров стреля от пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

„Берое“ поведе в 77-та минута след отлична контраатака, при която Камбуров изведе Педро, той финтира Райнов и прати топката в мрежата с премерен удар – 1:2.
В 85-та минута Божинов намери Костов на границата на пеналта, а нападателят стреля опасно. Топката мина на метър от гредата.
В добавеното време Камбуров намери Бриджидо на стрелкова позиция. Португалецът овладя и стреля, но Райнов се хвърли и блокира.


image0 (9K)